Šestero vozača Moto kluba Pakrac koji se natječu u prvenstvu RH u motocrossu dobro su startali u prve tri ovogodišnje utrke, s tim da je ona prva u Zaboku 31. ožujka radi vremenskih neprilika odvezena samo djelomično, izvijestio je Marko Straga tajnik Kluba.
Luka Papak u klasi MX2 konkurenciji 18 vozača iz Hrvatske i Slovenije je na izrazito teškoj stazi u prvoj utrci osvojio izvrsno 10. mjesto, a Robert Jurčević ju klasi B- 250 radi prekida utrke zbog loših vremenskih uvjeta nije natjecanje ni završio. Isto tako niti juniori Stefan Lenče i Noa Polenus nisu imali prilike nastupiti.
Druga utrka sezone vozila se u Savskom Marofu već 2. travnja i na toj utrci MK Pakrac- Lipik je imao 4 predstavnika. Stefan Lenče i Noa Polenus u klasi MX50Junior su nakon obje dobre vožnje ukupno zauzeli treće i četvrto mjesto. Luka Papak je osvojio ukupno 10. mjesto, Robert Jurčević je osvojio 8. mjesto u svojoj klasi.
Treća utrka sezone vozila se u Požegi, 15. travnja. Juniori Stefan Lenče i Noa Polenus su ponovo bili treći i četvrti u ukupnom poretku.
Luka Papak i Matija Tessari u klasi MX2 su u velikoj konkurenciji osvojili izvrsno 5., odnosno Matija 10. mjesto.
Josip Tessari koji je u Požegi premijerno nastupio u klasi B-250 ostvario je dobar rezultat. U svojoj prvoj utrci u kojoj je nastupio, osvojio je izvrsno 5. mjesto dok je u drugoj utrci imao kvar na motociklu te nije završio utrku. Ukupno je završio na 8. poziciji.
Sljedeća utrka vozit će se 1. svibnja u Gornjoj Petričkoj.