Proteklog vikenda bili su izuzetno aktivni mladi pakrački sportaši. Uz standardne mlade selekcije Hajduka nastupili su streličari, kuglači, mlade rukometašice i rukometaši.

Streličari u Novom Sadu i Samoboru

Streličari SK Kune u subotu su istovremeno nastupali na  dva natjecanja. Dio njih je nastupio u Novom Sadu  na 13. Otvorenom prvenstvu Vojvodine u 3D streličarstvu. Uz sudjelovanje oko 140 streličara iz Srbije, Mađarske, Vojvodine, Rumunjske i Hrvatske, Mirela Miletić  u konkurenciji seniorke dugi luk je osvojilo prvo  mjesto, kao i Zvjezdana Drašner, kod seniorki u konkurenciji goli luk, odnosno Josip Šebić, seniori  goli luk. Tihomir Stanić, instinktivni luk, seniori osvojio je  9. mjesto.

Istovremeno pored Samobora je održan prvi 3D turnir ove godine koji se boduje za Hrvatski kup.  Od naša četiri predstavnika najuspješniji je bio Dario Marošević, dugi luk, seniori koji je osvojio 1. mjesto, ispred drugoplasiranog  Damira Maroševića  i trećeplasiranog Tomislava Nemeta. Zoran Petrović, u seniorskoj konkurenciji goli luk je bio četvrti.

Rukometaši u Karlovcu

Dječaci i djevojčice RK LiPa rođeni 2007. godine i mlađi, nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje se već tradicionalno održava u Karlovcu pri čemu su naši rukometaši uz domaćin s po dvije selekcije u svakoj od konkurencija  bili najbrojniji klub što je posljedica  porasta članstva i sve više djece koje se žele baviti rukometom. Ekipa dječaka LiPe 1 je prošla u drugi krug natjecanja sa jednom pobjedom, porazom i neriješenim rezultatom, gdje su poraženi od RK Zadar 1954 sa 12:8.  Ostale tri ekipe nisu imale dovoljno sportske sreće za prolaz u drugi krug natjecanja, već i zbog činjenice da su bile  među najmlađima na turniru.

Kuglači u Pakracu

 U desetom izdanju tradicionalnog kuglačkog  turnira „Bljesak“, koji se igra već dva tjedna na pakračkoj kuglani u seniorskoj konkurenciji, ove godine su se u organizaciji KK Slavonski banovac pridružili muške i ženske mlađe kategorije.  U četiri konkurenciji nastupilo je 39 mladih kuglačica i kuglača iz Novske, Siska i domaćina. Od naših najuspješniji je bio Fran Ivošević koji je pobijedio u natjecanju za juniore (U18), dok je Nika Čelec bila drugoplasirana u konkurenciji djevojčice U14. U konkurenciji djevojčica U18 Sara Marin je bila treća, a u konkurenciji dječaci U14 najuspješniji pakrački predstavnik je bio  Matko Šuperina na petom mejstu.

Seniori će do petka još bacati kvalifikacije, a u subotu će 16 najuspješniji razigravati u završnici za konačni plasman. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija nastupilo je 47 kuglača, a trenutno su vodeći Marinko Matić iz Sl. Broda (578), ispred našeg Gordana Špelića (573) i Jasmina Romića (573) iz Siska.

Nogometaši protiv Pleternice

Mlađe kategorije Hajduka su ovog vikenda  posve slučajno imale u sklopu prvih kvalitetnih liga mladeži  četveromeč s vršnjacima iz pleterničke Slavije koji je završio 2:2. U subotu su  na svom terenu najprije limači (U10) slavili s 3:0 (Jakov Švajhart 2 i Sven Andričić), a nakon njih mlađi pioniri (U12) su to isto učinili s visokih 7:0 pri čemu su po dva zgoditka postigli  Luka Majstorović, Darijan Kliček i Stjepan Dietzman dok je jedan dodao Stjepan Kiš. Ova kategorija je vodeća u svojoj ligi i o prvaku će odlučivati u međusobnim utakmica s brodskom Marsoniom i požeškom Slavonijom protiv koje kao gosti igraju u subotu.

[caption id="attachment_16192" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

U nedjelju su na gostovanju stariji pioniri (U14) i kadeti (U17) u Pleternici poraženi s po 1:0.  Limači i kadeti su 6. na tablici, a stariji pioniri 12.