Još dva dana traju kvalifikacije na kuglačkom turniru Kup „Bljesak 2018.“ koji se u organizaciji KK Slavonski banovac po 10. put igra na pakračkoj kuglani.

Do sada je nastupilo 68 natjecatelja, a najuspješniji je Branislav Bogdanović iz Zaprešića koji je srušio 583 čunja. Novljanin Marko Hećimović (579) je drugi, a Luka Bolanča  (578) iz Zaprešića  je treći. Najuspješniji pakrački kuglač je za sada Gordan Špelić  koji je s 573 čunja petoplasirani.

Kvalifikacije traju još danas i sutra  i prema prijavama nastupit će još dvadesetak kuglača. Upravo danas u 17 sati  nastup u završnici kupa pokušat će izboriti najzvučnija kuglačka imena Mario Mušonić i Mario Liović iz Osijeka, Darko Mađar iz zagrebačkog Medveščaka i lanjski pobjednik Novljanin Dario Duda. U večernjem terminu nastupaju ponajbolji pakrački kuglači  Zvonko Gnezda, Davor Štor i Antonio Juranović.

Najboljih 16 iz kvalifikacija nastupit će na završnici koja se igra u subotu s početkom u 13 sati.

Pobjedniku pripada pehar i novčana nagrada od 2000 kuna, a nagrađeni sportskim priznanjima i novčanim nagradama bit će šestero najboljih. Turnir se igra pod pokroviteljstvom Sportske zajednice Grada Pakraca.