Motocross staza na Matkovcu u nedjelju bi mogla biti okupljalište brojnih ljubitelja moto sporta iz regije jer se vozi 23. Motocrosss utrka „Bljesak“, koja se boduje za prvenstvo Hrvatske.  U bogatom programu je na rasporedu deset utrka, a  po prvi put  nakon 2014. godine  pakračka publika će imati priliku i vidjeti utrku u quadovima. Organizator očekuje da će u motocrossu nastupiti približno isto vozača kao i lani kada ih je bilo 84 pri čemu očekuju dolazak svih najboljih hrvatskih motocross vozača, kao i nekoliko slovenskih i oko 25 natjecatelja u utrci quadova. Prema predloženoj satnici koju zbog vremenskih prilika natjecateljski žiri može promijeniti na sam dan utrke, program započinje  u 8,30 sati obveznim službenim treningom za natjecatelja koji se provodi kroz šest vožnji  po klasama.

Start prve službene utrke predviđen je u 11 sati, u 13 sati je svečanost otvaranja, a u 15 sati se natjecanje nastavlja drugom vožnjom  koja bi trebala potrajati do 17,30 sati nakon čega će uslijediti podjela nagrada i priznanja najboljima. Nastupit će i šest pakračkih vozača. Najmlađi Stefan Lenče i Noa Polenus nastupaju u klasi MX50J, a njihove vožnje su  na rasporedu od 11:45 prva i od 16 sati druga. Josip Tessari i Robert Jurčević nastupaju u klasi B-250 te su njihove vožnje na rasporedu u 11  i u 15:15 sati.

Matija Tessari i Luka Papak nastupaju u klasi MX2. Prva njihova vožnja je na programu u  13:35, odmah nakon svečanosti otvorenja,  a druga vožnja od 16:55 sati što je ujedno i zadnja utrka nedjeljnog programa. Kako bi utrka prošla na uobičajeno kvalitetnoj razni kao prethodne 22 godine  članovi Motokluba Pakrac-Lipik su s pripremama započeli još krajem prošlog mjeseca, a najvažnija radovi su bili  izrada mreže za navodnjavanje.

Osim motocrosa Matkovac u nedjelju nudi uobičajeno kvalitetnu ugostiteljsku ponudu. Ulaz je 10 kuna za djecu, a 20 za odrasle.