Lakše od očekivanog Hajduk je jučer na svom stadionu pobijedio NK Otok s 3:0 u 27. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje. Za rezultatski rasplet ključne su bile posljednja minuta prvog poluvremena i prva minuta drugog kada su pali golovi. U zadnjem napadu prvog poluvremena u kojem se prije toga ništa bitno nije događalo, Darko Kovačić je s desne strane odlično centrirao pred gol gdje je prsima jednako tako dobro loptu primio Danko Cerovečki izbivši sam pred golmana i s nekoliko metara loptu zakucao u gol.
Odmah u prvom napadu drugog poluvremena Darko Kovačić, jučer najbolji Hajdukov igrač, se sam izborio za loptu i sa ¸17 metara odličnim lob udarcem u rašlje povećao na dva nula. Ništa bitno, osim jedne prečke koju ju nakon kornera pogodio Hajdukov stoper Rekavić, se ponovo nije događalo do minutu pred kraj utakmice kada Kaurin bježi protivničkoj obrani, odlično asistira Matiji Filipović koji iz blizine neobranjivo puca pod prečku.


Unatoč nova tri boda Hajduku se, osim što je pobjegao začelju tablice, nije po pitanju plasmana ništa promijenilo i nadalje je dvanaesti, a eventualni napredak je moguć samo ako se dogodi u nedjelju čudu u Županji, odnosno pobjeda protiv favoriziranog Graničara.
Za Hajduk su jučer igrali: Matijašević, Baškiera Grubišić (od 75. Fogl), Cerovečki (od 89. Svjetličić), Komljenović, Petrović, Kovačić (od 82. Prohaska), Dietzman (od 46. Filipović), Rekavić, Šugić (od 57. Kaurin), Krenek
Dobar dan jučer su imale i mlađe kategorije Hajduka.
U Međužupanijskoj ligi Brod-Požega mlađi pioniri (U12) su s 3:1 na svom igralištu pobijedili Batrinu, a sva tri gola je postigao Stjepan Dietzman. Pioniri su i dalje u konkurenciji za prvo mjesto o čemu će odlučivati izravna utakmica u Sl. Brodu protiv Marosnije koja se igra u idućem kolu.
U istoj ligi Limači (U10) su pobijedili Batrinu pri čemu je tri gola postigao Leo Tepurić, a po jedan Sven Andričić, Marko Žilić, Grgur Božina, Ivan Orzes, Leo Komarić i Jakov Švajghart. Limači su na tablici šesti.
Najmlađa kategorija početnici (U8) koja igra u Međužupanijskoj, ligi Bjelovar –Virovitica u trećoj utakmici jučerašnjeg prijepodnevnog program je pobijedila Gordowu s 2:1¸ pri čemu su pogotke postigli Josip Vondra i Ivan Ilinković. Početnici su na tablici treći.