Zbog odigravanja svjetskog nogometnog prvenstva tradicionalni pakrački ljetni malonogometni turnir, već 21 godinu za redom, igrat će se ove godine nešto ranije, od 5. do 15. lipnja.
Kao i ranijih godina turnir je dio manifestacije Pakračko ljeta, a novost je da će ove godine organizaciju preuzeti Sportska zajednica Grada Pakraca pri čemu će im pomoć biti organizator posljednjih nekoliko turnira Udruga mladih Mali most, kao i Udruga djece branitelja Pakraca i Lipika te Gradski savjet mladih.
Ostalo su manje-više standardne stvari i puno toga će biti jasnije nakon završetka roka za prijave ekipa koji počinje danas, a ističe 4. lipnja u 12 sati pri čemu se sve informacije mogu dobiti kod Denisa Relote, tajnika Zajednice, na telefon 091/14 61 315.
Kotizacija za ekipe iznosi 500 + 200 kuna. Igra se standardnim sustavom 5+1, a broj utakmica i dnevni početak turnira ovisit će o broju prijavljenih ekipa.
Kao i ranijih godina novčano će se nagrađivati najbolje ekipe: za 1. mjesto 14.000 kuna, drugo četiri, treće dvije, a četvrto večera. Sportskim nagradama će biti nagrađeni najbolji strijelac, igrač, golman i mladi igrač.
Lani je na 21. poslijeratnom izdanju ovog turnira nastupilo 12 ekipa, a pobijedila je ekipa MNK Bjelovar nakon izvođenje sedmeraca ekipu Stragatrans koji su predvođeni ponajboljim hrvatskim malonogometašem Tihomirom Novakom ovaj turnir osvajali prethodne tri godine.
Glavni pokrovitelj turnira je ostao i dalje Grad Pakrac, ali je organizator osigurao sponzorstva u vidu raznih pomoći od 44 pojedinca i pravne osobe, gotovo sve s pakračkog područja. (db)