Prvog i drugog vikenda rujna započinju natjecanja u Požeško – slavonskim Županijskim nogometnim ligama. Naši predstavnici, Lipik 1925 (1. ŽNL), Dobrovac i Croatija (2. ŽNL) te Slavonija i Dinamo (3. ŽNL) spremni dočekuju novu, zahtjevnu sezonu koja bi mogla biti i posljednja u ovakvom sastavu obzirom da je vrlo izgledno stvaranje Međužupanijske lige Brod – Požega. Novoformiranu ligu trebao bi popuniti velik broj sadašnjih županijskih prvoligaša, njihovo mjesto u 1. ŽNL zauzet će drugoligaši, dok bi 2. ŽNL od naredne sezone trebala postati posljednji kvalitativni razred županijskog nogometa

Lipik 1925 je i prošle sezone dojmljivim igrama pokazao da pripada u sam vrh županijskog nogometa. Nova sezona znači i napad na vrh tablice te plasman u novi međužupanijski razred. U tome će im pomoći ponešto izmijenjen sastav pojačan dolaskom Martina Kasapovića (Daruvar) te Antuna Lesičaka (Hajduk Pakrac). Važna promjena u odnosu na prošlu sezonu dogodila se i na klupi pa je umjesto dosadašnjeg Tomsilava Kužileka prvi čovjek struke postao Ognjen Kafka, bivši igrač Lipičana i povratnik iz Njemačke. Lipik će prvenstvo otvoriti 2. rujna kad gostuje u Kuzmici kod Tim Osvježenja.

Drugoligaši predstavnici Dobrovac i Croatija u sezonu kreću sa standardnim ambicijama. Trenerima Marijanu Gurdonu i Dariju Škariotu cilj je plasman u gornjem domu prvenstvene tabele koji bi im dogodine osigurao kvalitetan nogometni razred.

Škariotova momčad će u odnosu na prošlu sezonu biti pojačana za Darija Čakarića (pristigao iz Lipika) te Davora Blažeka (Kamen Sirač), dok je Gurdon igrački kadar Dobrovca obogatio s Darijom Kotorcem i Tomislavom Sarkom (Slavonija Prekopakra), golmanom Vinkom Galovićem (Lipik 1925) te napadačem Antom Jozićem (Croatija Obrijež). Odlične igre prošle sezone Dobrovčane po kvaliteti s pravom svrstavaju u gornji dom drugoligaškog društva pa je realno očekivati da ih dogodine u ovo vrijeme prvenstvenog ždrijeba pronađemo u prvoligaškom bubnju. „Kao i svake sezone dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji plasman. Ako će to značiti prvu ligu onda dobro, ali u tom slučaju  brinu nas eventualni uvjeti oko mlađih kategorija te kako će se Savez postaviti oko tih stvari jer poput mnogih i mi imamo problema s mladima“, rekao nam je o ovosezonskim ambicijama Gurdon.

Voljom ždrijeba u prvom kolu 2. ŽNL koje se igra 2. rujna Dobrovac će gostovati u Bučju kod Graničara dok će Croatija prvenstvo otvoriti na domaćem terenu gdje će ugostiti Hrvatski dragovoljac iz Brodskog Drenovca.

Trećeligaški predstavnici Dinamo iz Badljevine i Slavonija iz Prekopakre sezonu otvaraju tjedan kasnije (9. rujna), a u prvom kolu Dinamo će u Biškupce dok će Slavonija u Prekopakri igrati protiv Lipe iz Stare Lipe. Sudimo li po Kup utakmicama još jedna teška sezona je pred našim trećeligašima, a to pogotovo vrijedi za Prekopakrane koji su kup utakmicom protiv Lipika, koja je prekinuta u 60. minuti kod rezultata 0:9, otkrili ozbiljne probleme s igračkim kadrom i prije prve službene utakmice novog prvenstva u 3. ŽNL.