U utakmici 1. kola Međužupanijske lige Slavonije i Baranje odigranoj pred stotinjak gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu Hajduk je s minimalnih 1:0 poražen od momčadi Otoka te je neočekivano u novu sezonu ušao s domaćim porazom.

Iako je tijekom utakmice Hajduk blago dominirao terenom sve smislenije akcije završavale su na rubu protivničkog šesnaesterca, dok je udarce s distance sigurno branio gostujući vratar Junuzović. S druge strane one rijetke lopte upućene u okvir domaćeg gola pohvatao je vratar Matijašević. U momčadi domaćina nešto raspoloženiji za igru od ostalih bio je novopridošli stoper Arijan Res koji je čestim ubacivanjima duboko u protivničku polovinu terena stvarao probleme posljednjoj liniji gostiju, no i on se u nastavku susreta uklopio u sivilo ostatka momčadi. Kako se susret približavao kraju Hajduk je do pogotka nastojao doći čestim ubacivanjima s boka no lopta jučer nije htjela u gol. Gosti su se uglavnom orijentirali na čuvanje boda te su kontrama i polukontrama eventualno pokušali nauditi Pakračanima. Jedna od takvih je u 89. minuti urodila plodom pa pogotkom Bartolovića sva tri boda odnose u Otok.

Iako se jučerašnja borbenost, zalaganje kao i želja za nadigravanjem pakračkim nogometašima ne mogu osporiti vidljivo je bilo da perjanice ove ekipe poput Kaurina, Petrovića, Kovačića ili Prohaske nemaju svoj dan, ali i to da momčadi nedostaje izraziti napadač koji će nakon izrađene akcije loptu pospremiti u mrežu. Možda se jedan takav krije među golobradim mladićima na koje trener Siniša Grubišić itekako račnua, a koji bi u kombinaciji s iskusnijim igračima trebali ispuniti ovosezonske klupske ciljeve. Jučer su svoje seniorske minute pristojnim nastupom opravdali mladići Dietzman, Grubišić, Grafina i Krpan.

- Dojam je da smo mi dominirali, stvarali poluprilike i prilike, dok su se gosti orjentirali na kontranapade. Izrađene prilike nismo iskoristili, oni tu jednu svoju jesu i možemo im samo čestitati, to je sport, to je nogomet. Nemam baš ništa zamjeriti svojim igračima, dali su sve od sebe, odigrali dobru utakmicu, ali ovaj put je nedostajalo malo sreće – komentar je Siniše Grubišića.

Iako iz ovog poraza ne treba praviti dramu, ostaje žal za propuštenim domaćim bodovima koji su, ne umanjujući gostujuće zasluge, bila itekako osvojivi, naročito iz razloga što je pred Pakračanima nešto teži raspored koji već sljedeće kolo (subota, 17,30 sati) nosi gostovanje u Kneževim Vinogradima.