Hajduk je jučer u 5. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje kod kuće izgubio. Poraženi su od vodeće momčadi lige NK Kutjevo s 2:0 pri čemu su odigrali utakmicu na kakve smo već ove jeseni navikli: solidna igra, brojne stvorene prigode i niti jedan gol.

Gosti su bolje počeli utakmicu: brži, agresivniji i rastrčaniji, ali bez udarca na gol. Sve do 15. minute kada s nešto više od dvadesetak metara pogađaju iz slobodnog udarca.

Nakon toga budi se Hajduk, preuzimaju dominaciju nad terenom i posjedom lopte. Iz takve igre redaju se šanse: najprije u 21. minuti Kovačić, potom u 28. Kaurin, u 36. Kovačević. U zadnje dvije minute prvog poluvremena lopta je stalno bila u šesnaestercu gostiju, no kroz šumu igrača naši napadači iz tih gužvi  nisu uspjeli stvoriti više od dva kornera. Ista situacija  se ponovila u 58. minuti kada najprije Kaurin puca s 10 metara u suprotan kut, ali pogađa u leđa protivničkog stopera koji se bacio da sačuva gol, a odbitak s pet metara na drugoj stativi posprema Filipović, ali gostujući vratar Majetić, jučer najbolji igrač na terenu, čudesno brani.

U potpunoj dominaciji u 82. minuti jedna udarac na gol  napokon napucava gostujućeg braniča u ruku i Hajduk dobiva jedanaesterac, ali Prohaska i tu priliku ne koristi jer udarac odlazi preko gola.

U potpunoj dominaciji Hajduka u 87. minuti neodlučnost Kaurina da iz izgledne situacije puca na gol, koriste gosti koji presijecaju njegovu nepotrebnu povratnu loptu i u kontranapadu postižu zgoditak, drugi na utakmici iz isto toliko udaraca u okvir gola.

Osim sreće Hajdukovim napadačima ipak bi trebalo i više koncentracije i odlučnosti jer ne može se na svakoj utakmici zapucati pet ili šest stopostotnih prilika što se događa cijelog ovog dijela prvenstva. Pored toga jučer su izgledali i mlako što pokazuje i statistika: gosti su dobili pet žutih kartona od čega četiri zbog oštrih startova, a Hajduk niti jedan.

Hajduk, kada se kompletira peto kolo, s četiri boda će biti pri začelju tablice i za povratak u gornju polovicu trebat će više od jedne pobjede koju Pakračani priželjkuju u subotu kada ponovo kao domaćini dočekuju Dardu koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojila 8 bodova.

Hajduk je jučer nastupao u sastavu: Častek, Krenek, Baškiera, Res (od 46. Prohaska), Kovačević, Kovačić, Komljenović (od 62. Dietzman), Petrović (od 81. Krpan), Kaurin, Grubišić (od 46. Filipović), Rekavić (od 88. Bukovac). Trener Siniša Grubišić.