Pakrački teniski tereni posljednjih su tjedana dupkom puni. Razlog tome je pakračka teniska liga koja je „prodisala“ punim plućima pa je na zemljanim ljepoticama sve više ligaških mečeva koji su uzurpirali gotovo sve atraktivnije termine. Mogući problem za one tenisače željnih samo rekreacije riješen je postavljanjem rasvjete čime je omogućeno igranje kasnovečernjih mečeva te rasterećenje dnevnih termina.

Kako doznajemo od Denisa Relote, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora natjecanja, broj prijavljenih igrača u Ligi polako raste i prilazi očekivanoj brojci trideset, što bi za prvu ligašku sezonu bilo sasvim pristojno. Liga u ovom trenutku okuplja 25 igrača, a nakon trotjednog razigravanja i rang lista najboljih tenisača, proistekla nakon više odigranih susreta, pomalo poprima realne konture.

Prema podacima prikupljenim na F-stranici Sportske zajednice Grada Pakraca gdje se mečevi uredno evidentiraju, trenutno najbolji tenisač pakračke lige je neporaženi Jure Rosić, a vodeću petorku još čine Dino Rosić, Igor Mašić, Ivan Hofman i Robert Dezan.

Relotu smo upitali za komentar dosadašnjeg djela Lige: „Zanimljivost vezana za rang listu je ta da Jure Rosić od samog starta brani 1. mjesto i zasad je neporažen. Igrač koji je s nekoliko pobjeda učinio najveći skok je Marijan Širac koji se danas nalazi na 9. mjestu. Dodao bi da u organizacijskom smislu kroz ligu još uvijek dogovaramo koji bi bio najbolji sustav natjecanja, a sve eventualne probleme rješavamo u hodu. Plan je odigrati još listopad, koliko vrijeme bude dozvolilo, pa napraviti veliko zajedničko druženje na kojem ćemo podijelit nagrade i priznanja. „Test“ liga je bila pravi potez, jer smo kroz ovaj mjesec dana uvidjeli sve realne i potencijalne poteškoće koje idu uz jedno ovako natjecanje. Po završetku imamo cijelu zimu da ih uklonimo, razgovarat ćemo sa svim članovima, poslušat prijedloge i vjerujem da u novu godinu ulazimo s još kvalitetnijim natjecanjem.“ Do ovog trenutka u Teniskoj ligi je odigrano ukupno 47 susreta, a najviše mečeva igra se vikendom. Osim natjecateljskog djela, tenis uredno mogu igrati i rekreativci koji po standardnim cijenama mogu unajmiti teren, a od početka rujna rezervirano je 26 dvosatnih termina. Teniska liga je ujedno i svojevrsna najava  za 1. Pakrac Open – teniski turnir koji je najavljen za jesenski period. Sigurni smo da će se i kroz ligu isprofilirati poneko ime koje će na prvom pakračkom turniru imati nešto za reći…