Loš vikend imali su pakrački kuglači. Osim što su u pet utakmica osvojili tek tri boda, lošije nego inače ostvareni su i pojedinačni rezultati.

[caption id="attachment_19216" align="alignright" width="300"] Domagoj Tušim[/caption]

Pobjedu je zabilježio samo KK Pakrac koji je u 5. kolu 1.B HKL na svojoj kuglani pobijedio  KK Sirelu iz Bjelovara rezultatom 5:3. Najbolji rezultat ostvario je mladi Domagoj Tušim (563), a uobičajeno dobrim rezultatima iz prethodnih sezona vratili su se Z. Gnezda (558) i D. Štor (551) što je bilo dovoljno za tri pojedinačna boda, dok su dva pobjednička donijeli ukupno više 31 srušeni čunj (3284:3253). S ovom pobjedom KK Pakrac je s ukupno 4 boda na nezadovoljavajućem 8. mjestu, a priliku za popravak plasmana imat će već u subotu kada je ponovo domaćin pri čemu im u goste dolazi susjed na tablici iz Đurđenovca.

Treći bod domaćih kuglača ovog vikenda ostvarili su kuglači KK Lipik 1974 na pakračkoj kuglani neodlučnim rezultatom protiv požeške HVIDR-e. Dva pojedinačna boda donijeli su  Mirko (536) i Domagoj  Tušim (531), a do izjednačujućih 4:4 došli su uslijed toga što su kao ekipa srušili 20 čunjeva više. U vrlo lošem nastupu „Papuk“ je poražen od Regoča u Sl. Brodu s 6:2. Više od granično solidnih 500 čunjeva srušio je samo S. Karačić (523) dok su ostali biti puno lošiji od svojih mogućnosti i očekivanja. U odnosu na prošlo kolo znatno bolji su bili kuglači Slavonskog banovca, ali im niti to nije bilo dovoljno u utakmici na svojoj kuglani protiv vrlo raspoloženog suparnika iz Nove Gradiške. Poraženi su s visokih 7:1 pri čemu je jedini pojedinačni bod donio vrlo dobri Davor Špelić (575), što je ovog vikenda i najbolji rezultat pakračkih kuglača.

[caption id="attachment_19217" align="alignleft" width="300"] Davor Špelić[/caption]

Nakon tri kola naši klubovi se s jednom pobjedom ili jednim neriješenom utakmicom nalaze na tablici 3. HKL među zadnje četiri ekipe. Više bodova bit će sigurno idućeg vikenda već iz zbog toga jer će ih u međusobnoj utakmici raspodjeljivati Papuk i Lipik, dok će Slavonski banovac u goste Požegi koja se jedina ugurala na zadnjim mjestima među naše ekipe.

Nakon dobrog starta  loše su kuglali ovog vikenda i kuglači prekopakranske  Sloge koji su u 4. HKL poraženi kao gosti od Obrtnika BAM sa visokih 7:1. Jedini pojedinačni bod je ostvario J. Dumančić (515). S dvije pobjede iz tri utakmice Prekopakrani su na tablici četvrti. Idućeg vikenda će u goste Elpidiu koji još ne zna za pobjedu.