Nešto više od 27 godina trebalo je proći kako bi pakrački navijači, ljubitelji odbojke, ponovo mogli aplauzom pozdraviti pobjedu jedne od lokalnih odbojkaških ekipa. U Pakracu – gradu koji ima sjajnu odbojkašku povijest - to se dogodilo u subotu 20. listopada kad su odbojkašice Volley LiPe iz Pakraca u utakmici 2. kola 3. odbojkaške lige – Regije Centar pobijedile suparnice iz Koprivnice rezultatom 3:2.

Odbojkaška premijera nije počela dobro, stotinjak pristiglih navijača kao da je sputalo mlade Pakračanke što se Podravke iskoristile i povele 2:0 u setovima (20:25; 19:25). Naše tada konsolidiraju redove, pojačavaju ritam i poravnavaju rezultat (25:9; 25;19), dok peti odlučujući set sigurno privode kraju (15:11) i osvajaju prve službene bodove.

Kako kaže trener Marko Kepčija, naše djevojke treniraju četiri puta tjedno i u Pakracu imaju odlične uvjete. U 3. ligi, koja je ujedno i posljednji kvalitativni (ženski) rang, moći će ravnopravno igrati protiv većine momčadi, a osim Koprivnice testirat će ih ekipe Križevaca, Vrbovca 2, Daruvara 2, Bjelovara 2 i 3 te Čazme 2 i 3.

Narednog tjedna u sklopu 3. kola Pakračanke gostuju kod Bjelovara 3.

Paralelno sa seniorskim timom, razvija se i ženska odbojkaška budućnost koju od školskih selekcija vode trenerice Zvjezdana Kliček i Melita Tukara. Njih pedesetak koliko ih trenira u mlađim kategorijama u Pakracu će se predstaviti 3. studenog na prvom od pet regionalnih turnira za uzraste U11, U13 i U15.