Kuglački entuzijasti iz Pakraca i okolnih gradova osmislili su i pokrenuli ove jeseni novi sustav natjecanja za mlade kuglačice i kuglače koji će se provoditi kroz kategorije mlađi od 14 godina i mlađi od 18 godina u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji bacajući klasičnim načinom (4x30 hitaca s manjim kuglama).

Razlog ovome je nedostatak natjecanja za mlade kuglače na državnoj i regionalnoj razini, koji se svodi na samo tri nastupa godišnje na državnoj razini, pojašnjava Tomislav Luksetić, pakrački kuglački djelatnik u ovom društvu entuzijasta koje još čine njegove kolege iz klubova i gradova: KK "Bjelovar", KK "Pakrac",  KK "Slavonski banovac" Pakrac, KK "Novska" muški, KK "Novska" žene, KK "Obrtnik" Požega, KK "Siscia", KK "Obrtnik" Nova Gradiška i KK "Obrtnik BAM" Nova Gradiška. Pokretanjem ovih natjecanja mladi kuglači će imati višestruku korist; znatno veći broj službenih nastupa što ih čini motiviranijima za trening, ali i mogućnost usporedbe s konkurencijom iz regije.

U dosadašnjem dijelu sezone u ekipnoj konkurenciji, o čemu smo već u našim medijima pisali, održana su dva nastupa u Bjelovaru i Novoj Gradiški. Pakračani s 14 bodova dijele uvjerljivo prvo mjesto s ekipom „Siscie“ iz  Siska.

Sljedeće natjecanje u Pakracu

U pojedinačnoj konkurenciji  nakon dva nastupa u kategoriji djevojčica Vita Jirasek (prosjek 400) trenutno je deveta, a u kategoriji dječaka Matko Škondro je treći (471), Jan Štampf četvrti (464) i Matko Šuperina jedanaesti (420). U kategoriji djevojaka Sara Marin je šesta (438), a Ida Jirasek sedma (405). U kategoriji dječaka Fran Ivošević je na regiji neprikosnoven što je dokazao u, do sada održanom momčadskom dijelu, a potvrdio i u pojedinačnom gdje nakon dva bacanja  uvjerljivo vodi s prosjekom od 541 srušenim čunjem  na čemu bi mu pozavidjeli i mnogi seniori.

Sljedeća dva pojedinačna natjecanja održat će se u Pakracu pa će tako u nedjelju 25. studenog,  u konkurenciji 24 mlada kuglača s početkom u 13 sati nastupiti Jan Štampf (U14) i Matko Šuperina (U14), sat poslije Sara Marin (U18), a u 16 sati Matko Škondro, Nika Kalvi, Vita Jirasek i Marija Josipović (svi U14).

Tjedan dana poslije, također u Pakracu, nastupit će drugih 28 mladih kuglača među kojima s početkom u 16 sati i Fran Ivošević (U18).