Završen je postupak kandidiranja za sportaša godine, najboljeg mladog sportaša i sportskog djelatnika Grada Pakraca za 2018. godinu, koji već tradicionalno 26 godina provodi Pakrački list, a zadnje četiri u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pakraca. Na javni poziv za kandidiranje odazvalo se šest klubova koji su kandidirali 14 kandidata iz pet sportova: nogomet, rukomet, kuglanje, streličarstvo i motocross.

Kandidati za sportaša grada za 2018. godinu su rukometaši Ivan Macura i Roko Major, streličar Tomislav Nemet i nogometaš Boris Prohaska, a njih su kandidirali RK Lipa, ŠKK Papuk, SK Kuna i NK Hajduk. U konkurenciji za mladog sportaša (rođenih nakon 1. 1. 2001. godine) su streličar Patrik Amić, nogometaš Nikša Grubišić, kuglač Fran Ivošević, rukometaš Roko Major i motocrossist Stefan Lenče i svi su predloženi ispred svojih klubova. U konkurenciji za sportskog djelatnika su Siniša Karačić (prijedlog ŠKK Papuk), Dario Papušek (RK Lipa), Marijan Prohaska (KK Slavonski banovac) i Slavko Vuić (NK Hajduk).

Do 28. veljače klubovi, članovi Sportske zajednice Grada Pakraca trebaju elektronskim putem glasovati na način da onome koga smatraju najboljim daju pet bodova, drugoplasiranom tri, a trećeplasiranom jedan bod. Priznanja onome tko dobije najviše bodova će biti uručena na prigodnoj svečanosti 11. ožujka.

Sagledavajući kandidature uočljivo je da ove godine među kandidatima nema niti jedne žene/djevojke mada je lani najbolja sportašica izabrana po istom modelu bila streličarka Zvjezdana Drašner. Ove godine  među kandidatima su dva rukometaša, nogometaš i streličar, a interesantno je da najmlađi kandidat R. Major ima 18, a najstariji T. Nemet 67 godina. R. Major je jedini kandidat koji se pojavljuje dva puta jer ga je za najboljeg sportaša kandidirao ŠKK Papuk, a njegov matični klub za najboljeg mladog sportaša. Među kandidatima za najboljeg sportskog djelatnika su čak dva Hajdukovca. Matični klub je kandidirao S. Vuića, a KK Slavonski banovac M. Prohasku. Kako je B. Prohaska kandidat za najboljeg sportaša, tako su u konkurenciji za ovogodišnje sportske nagrade otac i sin.

Podsjećamo da je uz već spomenutu Z. Drašner lani najbolji mladi sportaš bio streličar Patrik Amić, a najbolji djelatnik Sadmir Delihodžić iz KK Slavonskog banovca, ali i tajnik Nogometnog središta Pakrac i predsjednik Sportske zajednice.