Čak dva od pet naših klubova su ovog vikenda odigrali neriješeno (4:4) što u kuglanju nije čest slučaj.

KK Pakrac je u 18. kolu 1.B HKL na svom terenu remizirao protiv jake Novske. Pojedinačne bodove su donijeli G. Špelić (536), R. De Zan (557), Ž. Major (542) i D. Štor (554). No Novljani su do izjednačenja stigli zahvaljujući 16 ukupno srušenih čunjeva više što mogu ponajviše zahvaliti odličnom Dariju Dudi koji u Pakracu redovito ruši više od 600 čunjeva, ovog puta 609.

Četiri kola prije kraja natjecanja Pakrac je na tablici sedmi pri čemu je teoretski dohvatljivo peto mjesto, a za čega bi im bila važna pobjeda u idućem kolu u Zaboku koji se bori za opstanak.

U 3. HKL Papuk je bio uvjerljiv na svojoj kuglani protiv HVIDR-e iz Požege pobjedom od 7:1. Ponovo je najbolji pojedinačni rezultat ostvario Siniša Karačić (551) koji je u poretku za igrača lige na odličnom četvrtom mjestu s prosjekom od 533 srušena čunja. Novom pobjedom Papuk i dalje drži priključak s vrhom tablice, a narednog vikenda na svojoj kuglani dočekuje drugoplasiranog i bodovno izjednačenog Zanatliju u utakmici koja bi mogla odlučiti o drugom mjestu. Lipik je u Požegi protiv Croatie odigrao 4:4. Osim pojedinačnih pobjeda D. Tušima (543) i D. Šuberta (527) neriješeni ishod je posljedica činjenice da je Lipik srušio ukupno 14 čunjeva više.

Slavonski banovac je poražen od Zanatlije s 5:3, a o bodovima je, nakon što su pojedinačne mečeve dobili Ž. Štampf (523), D. Lepka (555) i A. Marin (536), i ovdje odlučila činjenica  da je  domaćin srušio ukupno 76 čunjeva više.

Lipik je sa 14 bodova zadržao četvrto mjesto, a Banovac je s dva boda manje šesti. Idućeg vikenda Lipik dočekuje vodeću Novu Gradišku, a Banovac će u goste u Sl. Brod protiv predzadnje Lokomotive.

Loš dan su imali  kuglači Sloge u 4. HKL jer su uvjerljivo poraženi od PPK Kutjevo sa 7:1. Ilija Turković stariji je jedini ostvario pobjedu uz odličnih 541 srušeni čunj, a svi ostali su bili ispod svoje razine pa je ukupan broj srušenih čunjeva 2979 ispod očekivanih prosječnih 500.

Bodovno usamljena Sloga je i dalje na četvrtom mjestu, a idući vikend dočekuje susjeda na tablici INU Požega.