Nakon dvogodišnje stanke Biciklistički klub „Titan“ je nedavno obnovio rad. Na obnoviteljskoj skupštini prije desetak dana za predsjednika je izabran Darko Škevin, za njegovog zamjenika Vladimir Tessari, a za tajnika Jure Rosić. Kako je pojasnio Rosić, do zastoja u 2017. godini je došlo iz dva razloga: dio članstva se zasitio i umorio, a drugi problem je bio što je šumarija obavljala proredu na području Kalvarije i oko Omanovca koja im je fizički priječila upotrebu brojnih šumskih staza koje su oni prethodnih godina uredili za rekreativne i natjecateljske vožnje.

Stoga se protekle dvije godine po Pakracu vozilo isključivo rekreativno, a dio prijašnjeg članstva je našao neke druge modele natjecanja: Darko i Daliborka Škevin te Tomislav Tessari okrenuli su se više triatlonu (plivanje, biciklizam, trčanje), a Vladimir Tessari je vozio nekada popularnu Slavonsku brdsku biciklističku ligu kao individualac.

BK Titan u vrijeme svoje intenzivne aktivnosti bio je poznat po organizaciji velikih i specifičnih biciklističkih natjecanja koja su znala imati i međunarodni karakter.

Toj navici, mada ne tako intenzivno, vratit će se i ove godine. Na nedavno održanoj skupštini Slavonske brdske biciklističke lige u Orahovici, s obzirom da je naš klub bio pokretač cijelog tog natjecanja, dodijeljena im je odmah u povratničkoj godini organizacija čak dviju utrka, pa će se tako ova natjecateljsko-rekreativna liga voziti uz Slavonski Brod, Našice, Slatinu, Orahovicu, Donji Miholjac, Viroviticu, Osijek i Požegu, u Pakracu 14. travnja i 7. srpnja. Prva utrka će se odnositi na kružnu stazu po Kalvariji, a druga će biti prvenstvo Slavonije u usponu sa startom u središtu grada i ciljem na Brezovom polju. Pored toga, „Titani“ će nastaviti njegovati i individualno stečenu ljubav prema triatlonu pa će sudjelovati u organizaciji takozvanog „Škevinovog izazova“, lipanjske (16.) triatlon utrke sa startom na jezeru u Novskoj, biciklističkom utrkom do Omanovca gdje će biti održan  trkački dio.  Uz to,  9. lipnja će ponovo organizirati sve popularniju takozvanu „breveto“ utrku koja se vozi na kružnoj cestovnoj stazi u dužini od 200 kilometara sa startom i ciljem u Lipiku. Ove manifestacije će ujedno pokazati u kojoj mjeri su hrvatski i okolni ljubitelji biciklizma zapamtili ili zaboravili Pakrac kao omiljenu biciklističku destinaciju.

Svi oni koji se žele na bilo koji način uključiti u aktivnost pakračkog biciklističkog kluba mogu se, osim mrežnog komuniciranja, javiti i pozivom na broj Jure Rosića 099 417 33 38.