U 20. kolu MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je na domaćem terenu pred dvjestotinjak gledatelja poražen od lidera prvenstva Graničara iz Županje s 2:1. Iako rezultat sugerira neizvjesnu utakmicu ona je takva bila tek posljednjih desetak minuta nakon što je Dietzman nakon duge lopte Dupora zabio pogodak za Hajduk.

Graničar je u Pakracu vrlo dobrom, više sigurnom nego kvalitetnom predstavom, pokazao zašto se nalazi na vodećoj poziciji. Hajduku je na početku utakmice prepustio prividnu inicijativu dozvolivši Grubišićevim igračima da loptu posjeduju daleko od njihovog gola, a oni su priliku čekali iz konte i polukontre. Upravo takva situacija dogodila se u 39. minuti kad je Hajduk u jednom od brojnih jalovih napada izgubio loptu na tridesetak metara od protivničkog gola, a gosti su kroz kombinaciju izvanrednog dvojca Lešić – Pastuović poentirali za vodstvo. Na pauzu se otišlo s minimalnom prednosti Županjaca. Trener Hajduka Grubišić je u poluvremenu izvršio dvije izmjene pa su umjesto Resa i Petrovića na teren izašli Pjerabon i Kačer, no ništa značajnije se u odnosu snaga na terenu nije dogodilo. Hajduk je i dalje imao loptu, ali gosti su opasnije prijetili i da na vratima domaćih nije bio raspoloženi Huska utakmicu su mogli dobiti i većom razlikom. Činilo se da je utakmica rezultatski zaključena u 51. minuti kad je Pastuović svojim drugim pogotkom povisio na 0:2, međutim Hajduk nije odustajao i uspio je u 83. minuti spomenutim golom Dietzmana ublažiti poraz što je bilo ujedno i sve što se u subotu dalo učiniti protiv boljeg Graničara.

Za ovaj poraz ne treba tražiti opravdanja, međutim treba napomenuti da je Hajduk, koji ionako ove sezone ima velikih problema s realizacijom, jučer bio dodatno oslabljen ranom povredom brzonogog napadača Filipovića koji je već u 13. minuti morao napustiti teren te tako dodatno otupio ionako tupu oštricu zelenog napada. Dodamo li tome i ranije, za ovaj susret, otpisane Kreneka, Ajmana te neposredno pred utakmicu i Komljenovića jasno je da je u ovoj utakmici Hajduk teško mogao do bod(ova).
Vrh tablice sve je dalje kao i buduća treća liga, društvo odmiče, a Hajduk je sada na 9. mjestu s 28 bodova. U 21. kolu Pakračani gostuju kod posljednjeg Jadrana u Gunji.
Hajduk je protiv Graničara igrao u sastavu: Huska, Dupor, Res (od 46’ Pjerabon), Baškiera, Dietzman, Petrović (od 46’ Kačer), B. Prohaska (od 76’ Kelemen), Grubišić, Krpan, Filipović (od 14’ D. Prohaska), Kovačić.