Biciklistički klub „Titan“ u nedjelju 25. kolovoza će biti domaćin 5. utrke koja se vozi u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige.

Riječ je o kružnoj utrci koja će se voziti većinom šumom na stazi duljine 1500 metara. Start je u Ulici Kalvarija ispod dječjeg vrtića i odlazi se prema Tri križa te se vraća na ulicu ispod „vodovoda“. Ovisno o kategoriji kojih ima osam, vozit će se od 4 do 10 krugova tako da će biti poprilično pregledna za gledatelje, ističe Jure Rosić, tajnik „Titana“. Pet kategorija će startati u 11 sati, a tri najzahtjevnije u 13 sati. Nažalost, zbog povreda i bolesti te organizacijskih obveza utrku vjerojatno neće voziti niti jedan domaći biciklist.

Ova utrka je trebala biti vožena u travnju, ali je zbog loših vremenskih prilika dva puta odgađana. Kako je posljednja utrka, kao četvrta po redu u kalendaru Slavonske brdsko-biciklističke lige,  također vožena u Pakracu  početkom srpnja kao prvenstvo Slavonije u brdskom biciklizmu, Pakrac će uz Slavonski Brod jedini biti dva puta domaćin u jedanaest ovogodišnjih utrka ovog natjecanja koje završava u listopadu utrkama u Osijeku i Požege.

U nedjelju u Pakracu se očekuje 60-tak biciklista koliko ih inače sudjeluje na ovakvim utrkama uz ponekog iz Mađarske, Srbije ili BiH, tako da će utrka imati i međunarodni karakter.