banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Moto klub Pakrac će u nedjelju 8. rujna biti suorganizator ocjenske vožnje spretnosti automobilima nazvane „Nagrada Grada Pakraca“. Riječ je o jednom od takvih natjecanja koje pod nazivom „Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba 2019“ širom Hrvatske organizira Autoklub INA delta Zagreb.

Vožnja će se održavati na prostoru gradske tržnice. Automobilisti će se natjecati u četiri kategorije razvrstane prema ukupnoj dužini automobila, ali će se kroz posebno bodovanje žena i juniora broj kategorija povećati na sedam. Svaki će voziti pet različitih poligona koji će se sastojati od različito postavljenih čunjeva, bočne garaže, vožnje unatrag i sličnog. Svaka od vožnji traje približno oko jedne minute. Pored toga dodatno će se natjecati vojni ratni invalidi koji će voziti u dvije kategorije (do 50 posto invalidnosti i preko) na dva poligona.

Pravo na natjecanje imaju svi koji to žele, a već je uobičajeno da na takva natjecanja dolaze i posebno prilagođeni automobili koji uopće nisu registrirani za cestovnu vožnju, takozvani Sprint i Sport grupe.

Prijaviti se možete osim u AK INA delta Zagreb i kod Branka Majstorovića (098 711 042), a prijave će se primati i na dan održavanja natjecanja na tržnici do 9 sati. Početak vožnje je u 11,30 sati, a organizator očekuje da će završetak biti oko 15 sati. Podjela priznanja, a dobit će ih po tri najbolja u ukupnom poretku, u svakoj klasi, najbolje vozačice i juniori te klubovi, će biti u 16,30 sati. Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Pakrac koji će za sve prvoplasirane osigurati pehare te službu hitne medicinske pomoći.

U pripremi natjecanja jučer je u Pakracu boravila ekipa iz INE delte na čelu s direktor natjecanja Berislavom Čegeljom koji su ocrtali poligone i održali sastanak s pakračkim domaćinima Brankom Majstorovićem i Dragom Skalnikom.

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.