KK Slavonski banovac je ovog vikenda u sklopu 6. kola 3. HKL pobijedio Papuk sa 6:2 (3207:3162). Možda rezultat sugerira glatku pobjedu Banovčana, no tijek utakmice je bio neizvjestan i rezultat se iz hitca u hitac kretao čas na jednu, čas na drugu da bi u zadnjoj postavi A. Jirasek (521) i D. Špelić (533) pojedinačnim pobjedama uz 40-tak više srušenih čunjeva osigurali Banovcu dva nova boda. Uz njih pojedinačne bodove su donijeli još B. Petrovečki (544) i S. Belac (548). Za Papuk pojedinačne bodove su ostvarili D. Major (551) i I. Turković mlađi (523), a jedna od zanimljivosti je da je igrač s najviše srušenih čunjeva na utakmici Ivica Hormot (557) zbog loše raspodjele po setovima (30 hitaca) izgubio meč s 3:1od Belca.

Ostala naša dva trećeligaša ovog vikenda su zabilježili poraze: Sloga u Novoj Gradiški od Obrtnika BAM sa 6:2 (I. Turković stariji 548, I. Katalinić 494), a Lipik 1974 istim rezultatom na svojoj kuglani od vodećeg brodskog Regoča pri čemu je samo Domagoj Tušim ostvario odličan rezultat od 551 srušenog čunja dok su svi ostali, osim D. Šuberta (528), bili znatno slabiji.

Nakon šest kola Slavonski banovac sa 7 bodova je četvrti, bod manje i mjesto iza ima Papuk. S pet osvojenih pet bodova na početku natjecanja Sloga je osma, mjesto ispred Lipika koji je ostao na tri boda. Idući vikend Papuk će ugostiti požešku Croatiju koja još nema boda, Sloga PPK Kutjevo, Banovac i Lipik će u goste u Požegu.

U 1.B HKL KK Pakrac je iz dva domaćinstva uspio uvezati dvije pobjede i popeti se na tablici na 5. mjesto. U subotu su na svojoj kuglani u 8. kolu pobijedili Lepoglavu 5:3 (3271:3264) i stigli je na devet bodova. Da su bodovi ostali u Pakracu presudila je činjenica da su uz 3:3 u pojedinačnim mečevima Pakračani srušili ukupno sedam čunjeva više. Najzaslužniji za to je Zvonko Gnezda koji je nakon početne loše forme ponovo u subotu bio onaj pravi i srušio 609 čunjeva ostvarivši pojedinačnu pobjedu, ali i anuliravši prednost koju su gosti imali iz prethodnih mečeva. Pakračani su pri tom imali i dosta sreće jer im se poklopilo da su rezultatski najuspješniji gostujući igrači igrali protiv rezultatski najuspješnijih Pakračana i obratno. Osim Gnezde pojedinačne bodove su donijeli još V. Anušić (542) i T. Luksetić (523). U subotu Pakrac ide na gostovanje predzadnjem Đurđenovcu.