Vrlo dobre rezultate ostvarili su članovi MK Pakrac-Lipik u protekloj motocross i supercross sezoni. O tome smo porazgovarali s Markom Stragom, tajnikom moto kluba.
U juniorskoj klasi MX50J Stefan Lenče je u natjecanju za Otvoreno prvenstvo Hrvatske osvojio 3. mjesto, dok je u ukupnom poretku u Prvenstvu Hrvatske završio na 4. mjestu. Odličan rezultat mladog pakračkog vozača ujedno je i najava odlične sezone koja je pred nama, kaže Straga.
Dodaje da je Noa Polenus, također junior koji se natječe u klasi MX65 osvojio je odlično 8. mjesto u konkurenciji 29 bodovno nagrađivanih vozača, a u bodovanju za PH Noa je završio na visokom 6. mjestu. U poretku klubova ovosezonska ostvarenja bila su dovoljna za ukupno 5. mjesto u konkurenciji 9 klubova.
U seniorskoj konkurenciji u klasi MX2 naš klub predstavljali su Matija Tessari i Luka Papak. Tessari je u konkurenciji 15 vozača zauzeo je 9., dok se Papak pozicionirao odmah iza njega na 10. mjestu. U Otvorenom prvenstvu Hrvatske Matija je bio vrlo dobar 12. a Papak 18. u konkurenciji 24 vozača.
Straga ovdje naglašava da su Matija i Luka tijekom sezone imali peh s ozljedama pa su ostvareni rezultati i više nego dobri.
U najjačoj klasi nastupao je Igor Ermakora, odličan vozač koji zbog zdravstvenih problema veći dio sezone nije nastupao. Unatoč velikom hendikepu u OPH zauzeo je 19. mjesto u konkurenciji 22 vozača, dok je u Prvenstvu Hrvatske od 13 vozača osvojio 9. mjesto.
Seniori su ovim rezultatima klupski zauzeli 6. mjesto od 16 klubova s čime su u klubu vrlo zadovoljni.
U B-Ligi je u klasi B-250 vozio Josip Tessari i svojim se odličnim vožnjama plasirao korak do postolja. Osvojio je sjajno 4. mjesto u konkurenciji od 33 vozača. Vrijedan rad tijekom sezone rezultirao je s osvojena 303 boda, a od postolja ga je samo 14 bodova. Josip je jedini od pakračkih vozača vozio B-Ligu vozi pa je samo njegov rezultat bodovan u klupskoj konkurenciji, a bio je dovoljan za ukupno 8. mjesto u konkurenciji 18 klubova. Straga najavljuje da će sljedeće sezone uz Josipa u klasi B-250 voziti i Tomislav Sarka, povratnik na moto utrke i zajedno će u narednoj sezoni braniti boje MK Pakrac – Lipik.
U supercrossu su se natjecali oba juniora kluba, a Lenče je osvojio ukupno 3. mjesto, dok je Polenus bio 6. Klupski je to bilo dovoljno za ukupno 4. mjesto.