Novim pobjedama kuglači Slavonskog banovca i Papuka i nakon 14. kola nastavljaju utrku za prvaka 3. HKL i plasman u viši rang, a tko će biti bliži tom cilju bit će možda jasnije nakon idućeg vikenda jer će u petak o tome odlučivati u međusobnoj utakmici. U jesenas odigranoj utakmici slavio je Banovac sa 6:2, a da je meč bio kvalitetan potvrđuje i rezultat ukupnog broja srušenih čunjeva gdje su Banovčani uz četiri pojedinačne pobjede slavili i s ukupnih 3207:3162 srušena čunja.

U 13. kolu Sl. banovac je s 5:3 kao domaćin pobijedio Požegu, a istim rezultatom Papuk je slavio u gostima kod PPK Kutjevo. Za Banovac pojedinačne bodove su donijeli  odličan D. Lepka (570), J. Štampf (522) i A. Jirasek (547), dok je to kod Papuka uspjelo I. Puhmajeru (563), I. Hormotu (552) i G. Špeliću (550). Uoči međusobne utakmice, na tablici Sl. banovac ima bod više od Papuka, ali im je u konkurenciji i novogradiški Obrtnik BAM koji zaostaje dva boda za vodećim, odnosno samo bod za Papukom.

Prekopakranska Sloga i Lipik 1974 su ovog vikenda upisali nove poraze i zakomplicirali si opstanak jer sada bježe samo bod, odnosno dva već prerano otpisanoj Croatiji iz Mihaljevaca koja se ove zime s nekoliko pobjeda posve primakla najbližim susjedima, spomenuta naša dva kluba. Lipik bez svog najboljeg igrača D. Tušima nije imala nikakve šanse u Gradišci protiv Obrtnika BAM zabilježivši poraz od 6,5:1,5 pri čemu je jedini pojedinačni bod donio V. Sljepčević (528), a pola I. Zandona (522). Sloga je kao domaćin poražena od požeške HVIDR-e sa 6:2 (I. Katalinić 537, I. Šulc 517) ostavivši joj nadu da bi u završnici možda mogla stići i vodeći pakrački dvojac za kojim zaostaje tri, odnosno četiri boda.

Osim derbija vodećeg dvojca idući vikend Sloga dočekuje Obrtnik BAM, a Lipik gostuje u Sl. Brodu kod Regoča.

U 16. kolu 1. HKL Pakrac je izgubio u Osijeku od  Zrinski Pivovare sa 6:2. U naizgled visokom porazu zaostali su u ukupnom rezultatu samo 13 čunjeva pri čemu su pojedinačne bodove donijeli Z. Gnezda (549) i D. Tušim (511). Nakon 16 kola s 13 bodova su na tablici osmi. Za siguran opstanak u posljednjih šest kola bi im trebalo dvije pobjede, a idućeg vikenda će teško do nje jer im u goste dolazi trećeplasirana Fortuna iz Đakova.