Za razliku od prijašnjih godina ovaj prijelazni rok završen 10. srpnja bio je među pakračkim kuglačkim klubovima vrlo buran. Umjesto uobičajenih dva ili tri prelaska ovog srpnja je čak 11 kuglača promijenilo klub. Prvi je razlog tome što su se KK Pakrac i KK Papuk spojili u jedan koji će ubuduće u 1.B HKL nastupati pod imenom KK Pakrac-Papuk. Drugi je razlog što je KK Slavonski banovac imao vrlo uspješnu prošlu sezonu i kao prvak 3. HKL se plasirao u drugu pa se je za viši rang želio pojačati. To je izazvalo kadrovskih promjena i u preostala dva kuglačka kluba KK „Slogu“ Prekopakara i KK Lipik koji će se i iduće sezone natjecati u 3. HKL.

Slijedom toga iz ugaslog „Papuka“ za novi KK „Pakrac-Papuk“ su morali biti registrirani Ilija Turković ml., Gordan Špelić, Siniša Karačić i Darko Major. Preostali igrači „Papuka“ su registrirani: Dragan Blažević za „Slogu“, Ivica Hormot za „Slavonski banovac“, a Ivan Hofman i Ilija Puhmajer za „Lipik 1974“. Iz KK „Pakraca“ u „Slavonski banovac“ su prešli Zvonko Gnezda i Darko Jozipović dok je Jure Rosić iz „Sloge“ otišao u „Lipik“.

Zahvaljujući mladosti, igrači KK Pakraca Domagoj Tušim i Marko Jozipovć su na dvojnu registraciju registrirani i za Lipik pa će imati pravo nastupa u 1. i 3. HKL.

Početak jesenskog natjecanja u ligama je predviđen za polovinu, odnosno kraj rujna.