Požežanin Darko Zovko (KK „Nove Nade“) je vodeći igrač nakon dva dana kuglačkog turnira „Bljesak“ na kojem je do sada nastupilo 28 igrača iz Pakraca, Požege, Sl. Broda, Koprivnice, Pitomače. On je srušio 600 čunjeva, a na drugom mjestu je naš Zvonko Gnezda (KK Slavonski banovac) koji je srušio 578, devet više od trećeplasiranog Roberta Bakića, (KK Nove nade).

Turnir se nastavlja danas u 16 sati kada će u prve dvije postave bacati osam igrača KK Korane iz Slunja, nakon čega će nastupiti i više domaćih igrača između ostalog Davor Štor, oba Turkovića, Darko Major…

Ipak najinteresantnije će biti sutra, posljednjeg dana, kada će s početkom u 14 sati nastupiti glavni favoriti: u 15 sati baca postava od četiri kuglača europskog klupskog prvaka Zaprešića koji su posljednjih godina najčešće pobjeđivali na ovom turniru, ali još i Novljanin Dario Duda, Osječanin Marinko Liović i drugi.

Proglašenje rezultata i uručivanje nagrada je predviđeno iz 22 sata. Osim sportskih priznanja, pobjedniku će pripasti uobičajenih 2000 kuna, ali su znatno smanjene nagrade za drugo mjesto (500 kuna) i treće (250 kuna).

Uz ograničavanje broja, nastupe kuglača će moći pratiti i gledatelji, a gledanje će biti omogućeno i putem TV ekrana koji će biti postavljen ispred kuglane.

Lani je u 19 radnih dana nastupilo rekordnih 128 igrača iz 38 klubova iz 23 grada. Pobijedio je hrvatski reprezentativac Branko Manev (KK Zaprešić) sa srušenih 640 čunjeva ispred Darka Mađara (629, KK Medvešćak) i Daria Dude (595, KK Novska). Od naših kuglača najuspješniji je bio petoplasirani Zvonko Gnezda (583) i odmah do njega Robert De Zan (579).