Pakrački sportsko – rekreacijski centar od danas je bogatiji za betonsku šahovsku ploču izrađenu od strane članova Šahovskog kluba Pakrac – Lipik. Uvećana šahovnica sa 64 kvadratna polja namijenjena šahovskim partijama na otvorenom pomoću velikih figura, a ima za cilj popularizaciju šaha na ovim prostorima te približavanje igre mlađim uzrastima.
Malu je svečanost, u nazočnosti pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević te članova i prijatelja kluba, otvorio klupski predsjednik Zlatko Ivanić – Šljivo. Opisujući dvogodišnje radove Ivanić je kazao da je vrijednost investicije oko tri tisuće kuna pribavljenih uglavnom iz gradske blagajne. Nešto novca izdvojeno je i iz klupskog novčanika, a plastične polmetrene figure su odranije u vlasništvu kluba. Ovo je druga takva šahovska ploča u gradu, a prva se nalazi u Veneciji.


Potez lokalnih šahista pozdravila je i Anamarija Blažević rekavši pritom da je ovo samo jedan od sadržaja budućeg sportskog centra koji će biti moderna nadogradnja na postojeće nogometne, teniske i kuglačke sadržaje, a obećala je pomoć oko najavljenog natkrivanja ploče. Ispred Šahovskog saveza PS županije obratio se predsjednik Boris Risek te izrazio nadu da će ovaj mali sportski projekt građani prepoznati i koristiti, a u cilju dodatne popularizacije šaha najavio je inicijativu uvođenja ovog sporta u škole.
Svi oni koji budu željeli igrati šah na otvorenom morat će ispočetka to činiti kroz kontakt s članovima kluba ŠK Pakrac-Lipik kod kojih se nalaze igraće figure, sve dok se ne pronađe praktična opcija kako bi one stalno bile na raspolaganju zainteresiranima.