S dva poraza iz isto toliko utakmica startao je Pakrac-Papuk u novu sezonu u 1.B Hrvatskoj kuglačkoj ligi. U subotu je na svojoj kuglani izgubio protiv KK Osijeka s visokih 7:1 (3318:3240). Jedini pojedinačni bod je donio Davor Štor srušivši 560 čunjeva. Na razini prvoligaških rezultata je bio još samo Gordan Špelić koji je sa srušenih 559 čunjeva meč izgubio zbog sedam „drva“. Ostali su podbacili: I. Turković mlađi 519, D. Tušim 537, Ž. Major (T. Luksetić) 535 i S. Karačić 530.

Kolo ranije, 12. rujna, kuglači „Pakrac-Papuka“ su u prvenstvo startali kao gosti u Slavonskom brodu protiv Slavonca iz Bukovja gdje su izgubili sa 6:2. Pojedinačne bodove su donijeli Štor (553) i mlađi Turković (541), ali je najbolji rezultat ostvario Tušim (565).

U trećem kolu u subotu gostuju u Osijeku protiv Zrinski-Pivovore koja je kao i naši kuglači zabilježila u prva dva kola dva poraza.

Startaju i niželigaši

Idućeg vikenda prvenstvo će započeti i preostala naša tri kluba. Slavonski banovac će po prvi put igrati 2. HKL, a u provom kolu su gosti u Novoj Gradišci. U novoj ligi će predstavljanje na svojoj kuglani imati 10. listopada (17 sati) protiv Zanatlije iz Slavonskog Broda, a njihov termin domaćinstva je subota, nekada u 17, nekada u 13 sati.

Petkom će se na pakračkoj kuglani s početkom u 18 sati ove jeseni odigravati utakmice 3. HKL. Idućeg petka domaćin je Lipik 1974 koji će ugostiti kuglače PPK Kutjeva. U drugom kolu (9. listopada) domaćin u tom terminu je prekopakranska Sloga koja će ugostiti brodski Regoč.