59391219 1058213441036806 8974893189345312768 n

Odlične vijesti stižu nam iz MK „Pakrac-Lipik“ odakle doznajemo da će ovogodišnja 26. Motocross i quad utrka „Bljesak“ ipak biti održana 2. svibnja na Matkovcu. Kako nas je obavijestio Marko Straga, tajnik kluba, zeleno svijetlo za održavanje prve od devet utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske stiglo je iz lokalnog i županijskog stožera CZ, međutim natjecanje će morati organizirati bez prisustva publike. To je još uvijek bolje od prošle godine kad je ova tradicionalna sportska manifestacija, nakon 25 godina redovitosti i velikog zalaganja organizatora te čak tri promjene termina, na koncu - otkazana.

„Nije potrebno naglašavati da će utrka biti održana sukladno svim aktualnim epidemiološkim mjerama. Staza na Matkovcu je uređena i vozna od početka veljače. Na njoj redovito treniraju naši vozači, ali i oni iz drugi klubova. Proteklog vikenda ovdje je treniralo čak 35 vozača među kojima i aktualni prvak Hrvatske Matija Kelava što dovoljno govori o stanju matkovačke ljepotice. Prema informacijama iz saveza startne brojeve zatražilo je 110 vozača, pa očekujemo stoga i sličnu brojku konačnih sudionika motocross i quad utrke“, kazao je Straga.

Utrka se vozi pod pokroviteljstvom Grada Pakraca koji utrku „Bljesak“ posebno financira s 15 tisuća kuna iz programa sufinanciranja organizacije sportskih manifestacija, kao jednu od dvanaest predviđenih sportskih događanja u Pakracu ove godine.

Kako nas na kraju informira Straga, na matkovačkom natjecanju za PH će voziti osam vozača našeg MK Pakrac – Lipik, od kojih je čak pet juniora. Nakon pakračke utrke prvenstvo se nastavlja tjedan kasnije u Petrinji te za dva vikenda u Novom Marofu.