Heb23b7efb43f47159b46fe3ad2e7eb92q

Posljednje minute posljednjeg kola 1. Hrvatske nogometne lige zauvijek će pamtiti Matija Vuić, nogometaš prvoligaša Slaven Belupa. U igru je ušao u 90. minuti susreta u minimalnoj pobjedi Slavena Belupa protiv Varaždina i tako upisao prve prvoligaške minute na hrvatskoj nogometnoj sceni.

Ovaj rođeni Pakračanin je jedan od izdanaka nogometne škole NK Hajduk Pakrac, a s Belupom je u travnju potpisao trogodišnji profesionalni ugovor zasluživši ga dojmljivim igrama u juniorskom uzrastu koprivničkog prvoligaša u kojem je bio kapetan.

matija vuic

Nakon prvoligaškog debija za Pakrački list je izjavio: „Osjećaj je fenomenalan, otkako sam došao u Koprivnicu cilj mi je bio da potpišem profesionalni ugovor i da igram. To sam konačno ostvario. Klub mi je dao sve i sad je na meni da im to vratim kvalitetnim igrama na terenu“, kazao je mladi dvadesetogodišnjak veznjak.
„Naravno da mi je jednim dijelom san ispunjen, jer ovdje je velika konkurencija, a ulazak u prvu momčad je motiv više i odskočna daska za nastavak karijere od koje dosta očekujem. Želim reći da ovaj svoj uspjeh posvećujem ocu Slavku. Uvijek me gurao naprijed, vjerovao u mene i da njega nije bilo od ovog ne bi bilo ništa. Ne umanjujem velike zasluge trenera i ostalih, ali očeva podrška je nemjerljiva“, zaključio e Matija.
Matija, ili za nas Pakračane – Mata, je četvrti nogometaš s pakračko-lipičkog područja koji je zaigrao u hrvatskom prvoligaškom nogometu. U sezoni 1993./1994. za tadašnje prvoligaške momčadi Dubravu i Radnik (VG) igrao je Lipičanin Dubravko Ljevaković, Matej Grafina iz Pakraca je 2016. godine igrao prvoligaški nogomet u Cibaliji iz Vinkovaca, a iste godine dres NK Zagreb je u njegovoj posljednjoj prvoligaškoj sezoni nosio Pakračanin Filip Matijašević, koji danas nogometni kruh zarađuje u Austriji.

189637587 3948168441946337 6504359914839646171 n

Matija Vuić nakon utakmice protiv Varaždina u društvu najmlađeg strijelca u povijesti HNL-a Lovre Zvonareka!

Korištene fotografije: privatna arhiva i službene stranice NK Slaven Belupo