plakat turnir

Ovogodišnji kuglački kup „Bljesak“, 13. po redu, započeo je sinoć na pakračkoj kuglani što su ujedno i prvi službeni mečevi od „zaključavanja“ kuglane krajem ožujka. Do subote, prema prijavama, nastupit će 78 kuglača s prostora od Slunja do Osijeka. Jučer je nastupilo 20 igrača iz Slunja, Požege, Zaprešića, od naših Damir Rendić (521 čunj) i Albert Jirasek (503). Nakon prve večeri poveo je hrvatski reprezentativac Luka Požega, član KK Željezničara iz Čakovca sa srušenih odličnih 632 čunja pri čemu je u jednom dijelu nastupa izgledalo da bi mogao srušiti i rekord kuglane. Sinoć su nastupili i hrvatski reprezentativci Luka Bolanča i Matija Mance, članovi KK Zaprešića, bivši hrvatski i europski prvaci koji su već pobjeđivali na ovom turniru. No, kako su rekli prije nastupa da još nisu u punoj formi tako su i rušili: 569, odnosno 559 čunjeva.   

berti

Turnir se nastavlja danas s početkom u 17 sati a između ostalog će nastupiti domaći igrači Turković ml., Blažević, Luksetić, Lepka, Dario Duda, jedan od favorita turnira te kuglači iz Pitomače i Požege. U petak od interesantnijih nastupa tu je Davor Štor, Požežanin Zovko te četiri kuglača iz Osijeka.

Posljednjeg dana u subotu turnir će započeti već u 12 sati kakao bi se u 19 sati mogla održati dodjela nagrada i priznanja najboljima.

Četvoricu prvoplasiranih, organizator KK Slavonski banovac nagrađuje peharima i novčanim nagradama: 2.000 kuna za 1. mjesto, 1000 za drugo, 500 za treće i 300 kuna za četvrto. Pored toga, ako netko sruši rekord kuglane koji sada drži Bojan Vlakevski sa 641 srušenim čunjem, dobit će i dodatnih 500 kuna nagrade.

zaprešić

U godinama kada nije bilo epidemioloških mjera, ovaj turnir se uz sudjelovanje i po 140 kuglača (2019.) igrao tijekom cijelog travnja uz mogućnost više bacanja, a 20 najboljih je prve subote u svibnju razigravalo za konačan poredak. I lani je zbog epidemioloških mjera turnir igran krajem kolovoza u skraćenom izdanju. Nastupio je 81 igrač iz 23 kluba od Ozlja do Osijeka i tri pakračka rekreativca. Pobijedio je Dario Duda, igrač KK „Novska“ sa srušenih 627 čunjeva. Drugi je bio Luka Bolanča, koji je srušio 608 čunjeva, a treći je sa 600 srušenih čunjeva Požežanin Darko Zovko, igrač KK „Nove Nade“. Od Pakračana najbolji je bio Davor Štor koji je s 590 hitaca bio u ukupnom poretku četvrti i Zvonko Gnezda  koji je s 578 srušenih čunjeva bio peti.