Kuglači

Momčadi Slavonskog banovca i Lipika 1974 ostvarili su pobjedu u nastavku kuglačkih prvenstava ovog vikenda. Unatoč solidnoj partiji Pakrac-Papuk je poražen u Belišću, dok je podbacila jedino prekopakranska Sloga.

Dobri nastupi kuglačkih povratnika

U 7. kolu 1.B HKL Pakrac-Papuk je izgubio u Belišću s 5:3 pri čemu je rezultat uz malo sreće mogao biti i obratan. Ponovo je odličan bio A. Juranović (592), a s dobrim rezultatima pojedinačne bodove su donijeli povratnički tandem Davor Štor i Igor Major (568) te I. Turković mlađi (544). Još jedan kuglački povratnik, Robert De Zan, odigrao je odlično, ali je s rezultatom od 571 za dva čunja ostao prekratak za individualni poen. Na kraju je domaćin došao do pobjede zahvaljujući 76 ukupno više srušenih čunjeva.

Nakon sedam kola Pakračani su s dva boda na tablici predzadnji. No u šest odigranih utakmica tek su jednom bili domaćini pa ih u nastavku prvenstva čeka znatno povoljniji raspored, a dodatni optimizam ulijevaju i dobri nastupi povratnika Štora i De Zana. U subotu na svojoj kuglani dočekuju Slavonac iz Bukovja koji ima tek jedan bod više.

U poretku za igrača lige 6. je Antonio Juranović s prosjekom od 576 čunjeva, a 14. je Ilija Turković mlađi s prosjekom od 563 čunja.

Juranović

Slavonski banovac u 2.HKL nastavio je pobjeđivati na svojoj kuglani. U 7. kolu pobijeđen je Brod iz Sl. Broda sa 6:2, mada su do pobijede došli teže nego što bi se to moglo zaključiti iz rezultata. Dva boda su osvojili zbog ukupno srušenih 13 čunjeva više, a 4 pojedinačne pobjede su donijeli D. Lepka (520), A. Marin (546), D. Jozipović (531) i Z. Gnezda 550.

S devet bodova Banovac je na tablici pri vrhu. Idući vikend gostuju u Novoj Gradišci kod istoimenog kluba koji s njima dijeli četvrto i peto mjesto.      

U poretku za igrača lige Darko Jozipović je 7. s prosjekom od 558 čunjeva, a Zvonko Gnezda 10. s prosjekom od 554.

Dobar nastup ovog vikenda je imao Lipik 1974. U 5. kolu 3. HKL na pakračkoj kuglani su s uvjerljivih 6:2 skinuli do tada vodeću i neporaženu ekipu Obrtnik BAM iz Nove Gradiške. Dva poena su došla kao posljedica ukupno srušenih 111 čunjeva više, a pojedinačne pobjedu su vrlo dobrim rezultatima za ovaj rang ostvarili T. Luksetić (555), I. Hofman (572), D. Šubert (549)  i D. Tušim (560).

Sloga je lošije nego inače odigrala utakmicu u Požegi protiv do tada zadnje INE o čemu govori i podatak da su kao momčad srušili tek 2961 čunj, ili prosječno slabih 493 pa su u porazu od 5:3 presudili 21 čunj više koji su srušili Požežani. Pojedinačne poene su ostvarili S. Poleto (489), I. Katalinić (519) i I. Turković stariji (518). Idućeg vikenda Sloga dočekuje Lokomotivu 1967 iz Slavonskog Broda u kojem, protiv Regoča igra Lipik. Utakmice su utoliko interesantnije jer sve te ekipe s po četiri osvojena boda dijele poredak od četvrtog do osmog mjesta.      

U poretku za igrača lige Domagoj Tušim je drugi s prosjekom od 548 čunjeva, a Ilija Turković stariji 9. s prosjekom od 534 čunja.