Benković

Prvim ovojesenskim domaćim porazom Hajduk je jučer završio jesenski dio prvenstva u Međužupanijskoj ligi Sl. Brod-Požega. Bodove iz Pakraca pobjedom 3:2 (1:1) odnijeli su igrači Slavonca iz Nove Kapele.

Unatoč izostanku povrijeđenih  Popovića i Čakarića te kartoniranog Dietzmana Hajduk je odigrao  solidnu utakmicu, a za pobjedu je nedostajalo prisebnosti kako kod primljenih golova tako i u napadačkoj realizaciji, ali i sreće koja je jučer bila na strani gostiju koji su se u Pakracu došli nadigravati i ostavili kod publike vrlo dobar dojam.

Nakon što se u prvih 15-tak minuta igralo uglavnom  oko centra Hajduk je poveo u 20. minuti golom Ivana Keća, ali je većinu posla odradio Tvrtko Krpan koji je obilazeći gostujuće igrače osvojio 40-tak metara prostora i ubacio Keća samog pred golmana. Nakon toga Hajduk je još 15-tak minuta dominirao terenom stvorivši pri tom nekoliko povoljnih prilika, ali bez realizacije. Gosti su svoju prvu šansu imali u 40. minuti, ali su do gola došli iz jedanaesterca u zadnjoj minuti prvog poluvremena nakon što je Klig nepotrebno sapleo protivničkog igrača u vrhu šesnaesterca. Nedostatak koncentracije je razlog i drugog primljenog Hajdukovog gola u 51. minuti nakon što je lopta iz laganog prizemnog centaršuta golmanu Putaku ispala iz ruke pred gostujućeg napadača koju ju je samo pospremio u mrežu. 

Kligl pirueta

Hajduk je nakon primljenog gola aktivnije igrao, ali bez posebnih šansi. Do izjednačenja je došao u 71. minuti uz pomoć gostujuće obrane  koji su u međusobnom dodavanju loptu servirali pred najmlađeg igrača na utakmici Matija Benkovića koji ju je s dvadesetak metara majstorski prizemnim volejom poslao u nebranjeni dio gola.

Neriješenim rezultatom nije bila zadovoljna niti jedna momčad pa su se zadnjih desetak minuta utakmice u obostranom formacijskom neredu izmjenjivale šanse i polušanse pred oba gola. U takvoj igri više sreće su imali gosti koji su u trećoj minuti sudačke nadoknade dali gol iz gužve koja je nastala nakon izvedenog kornera. Da je gol postignut doslovno u posljednjoj sekundi utakmice svjedoči  podatak da se centar više nije niti izvodio.

skok

Hajduk je nakon ovog poraza ostao sa 20 bodova na šestom mjestu, ali mu klubovi iz vrha tablice bježe tri, četiri i više bodova dok su se najbliži konkurenti, između ostalog i jučerašnji protivnik, primakli na dva boda zaostatka.

Za Hajduk je dobro da dolazi zimska stanka. Mali igrački kadar, prorijeđen ozljedama i kartonima se u završnici natjecanja pokazao nedovoljnim za dugačku prvenstvenu trku. To je rekao nakon utakmice i trener Nebojša Gostimir uz napomenu da u ovoj utakmici doista nisu zaslužili poraz.   

SASTAV: Putak, Kligl (od 82. Širac), Baškiera, Majdanac, Benković, Krpan, Zandona, Petrović, Grubišić, Keć, Čuljak.    

Pomoć obitelji postradalog nogometaša      

Umjesto naplata ulaznica Hajduk je jučer organizirao humanitarnu akciju koja je za cilj imala pomoći obitelji  igrača NK Lipika Antonia Čavlovića kojima je pred nekoliko dana u potpunosti izgorjela kuća nedaleko Novske. Gledatelji, članovi uprave i igrači Hajduka su  prikupili 6100 kuna.  

pomoć Čavlović