tenis balon

U prosincu, prvom cijelom mjesecu poslovanja pakračkog teniskog balona, njegov upravitelj Sportska zajednica Grada Pakraca, od najma terena ostvarila je prihod nešto veći od 14.000 kuna čime je pokrila troškove plina kojima zagrijavaju balon. To istovremeno znači da je balon bio u najmu nešto više od 140 sati ili nešto manje od prosječno pet sati dnevno tako da još ima prostora i za povećavanje njegove iskoristivosti. No problem je što su tenisači najčešće zaposlene osobe pa se balon najviše koristi od 15 sati na dalje, kažu Domagoj Ajman, tajnik SZ Grada Pakraca, i Jure Rosić, zaposlenik na sportskim terenima Sportske zajednice.

Osim Pakračana i susjednih Lipičana balon još koriste tenisači iz Novske, Nove Gradiške, Daruvara, Kutine i Siska, gradova u kojima, osim Daruvara, nema natkrivenih teniskih igrališta i njihove reakcije su, kako na kvaliteti terena tako i ostalim zimskim uvjetima, jako pozitivne, kaže Rosić. Ilustrira to primjerom grupe iz Siska, koja je prešla zimi igrati tenis iz Zagreba, koji im je bliži, u Pakrac jer je cijena najma manja, a kvaliteta terena veća.

Kako bi pojačali interes za igranje tenisa u balonu Sportska zajednica je odmah u prosincu pokrenula zimsku ligu na kojoj nastupa 30-tak tenisača iz spomenutih gradova. Oni, uz primjenu povlaštenih cijena, imaju obvezu svakog tjedna odigrati jedan ligaški meč. Tim tempom liga će trajati najmanje do ožujka.       

tens blaon 2 Medium