KK Pakrac 21

Pakrac Papuk u 18. kolu 1.B HKL je na svojoj kuglani ovog vikenda pobijedio Belišće s 5:3 i time se najvjerojatnije riješio briga oko eventualnog ispadanja iz lige. U solidnoj partiji gdje su Pakračani srušili prosječeno 548 čunjeva najuspješniji je bio Ilija Turković mlađi s 578 srušenih čunjeva. Pojedinačne bodove su još donijeli I. Major (550) i R. De Zan (568), dva preostala je posljedica 66 ekipno više srušenih čunjeva. D. Špeliću nije bilo dovoljno niti 577 srušenih čunjeva za pojedinačni bod.

S ova dva boda Pakračani imaju ukupno 13 i s time dijele 7. i 8. mjesto sa Slavoncem iz Bukovlja protiv kojeg iduće kolo igraju u gostima. Od zone ispadanja bježe pet bodova, a do kraja imaju još četiri utakmice, dvije kod kuće.  

U poretku za igrače lige od Pakračana najbolje je plasiran I. Turković mlađi koji je s prosjekom od 550 čunjeva na 18. mjestu.       

zvonko gnezda

Uspješni na gostovanju u 18. kolu 2. HKL su bili kuglači Slavonskog banovca koji su se iz Sl. Broda vratili pobjedom 5:3 protiv ekipe Broda. Pojedinačne bodove su ostvarili I. Hormot (538), S. Belac (512) i Z. Gnezda (574), a o pobjedniku je odlučilo ukupno šest čunjeva više srušenih naših kuglača. S 18 bodova Banovac je na tablici šesti i iduće kolo dočekuju Novu Gradišku koja ima bod više od njih. U poretku za igrače lige Davor Lepka je s prosjekom od 550 čunjeva osmi.

U 16. kolu 3. HKL ovog vikenda su poražena oba naša kluba. Sloga je kod kuće izgubila od PPK Halo sa 6:2 pri čemu su pojedinačne pobjede ostvarili I. Turković stariji (508) i S. Poletto (523). Lipik 1974 je izgubio na gostovanju u Požegi od HVIDRE-e s 5:3, a pojedinačne bodove su ostvarili D. Schrotter (487), D. Tušim (501) i A. Jirasek (494). U obostrano lošem kuglanju gdje niti jedna ekipa nije srušila ukupno tri tisuće čunjeva bodovi su ostali Požežanima zbog osam više srušenih čunjeva.  

Lipik je  na tablici sa 16 bodova četvrti, a Sloga sa samo osam bodova zadnja i zaostaje četiri boda od predzadnje HVIDR-e koju u idućem kolu dočekuje na svojoj kuglani što su, s obzirom da je do kraja ostalo  samo dvije utakmice, tek male teoretske šanse da ih stigne pa je izvjesno, ne bude li neke reorganizacije ili odustajanja, njihovo ispadanje. Idući vikend Lipik će u goste  Požegi, već sada sigurnom pobjedniku lige.

U poretku za igrača lige  i dalje uvjerljivo vodi Lipičanin Domagoj Tušim s prosjekom od 545 čunjeva, dok je Tomislav Luksetić s prosjekom od 523 čunja na osmom mjestu.