nogometni vikend

U 15. kolu MŽNL Brod Požega Hajduk je osvojio vrijedan bod na zahtjevnom gostovanju kod četvrtoplasiranih Sikirevaca, odigravši neriješeno 2:2, nakon što je odličnom igrom u drugom poluvremenu anulirao vodstvo domaćina od 2:0.
Sikirevci su bolje otvorili utakmicu i poveli relativno ranim golovima u 14. i 17. minuti. Hajduk nakon odmora odlučnije ulazi u susret i najprije smanjuje golom Zandone u 69. minuti nakon što ga je izvrsno poslužio Filip Kligl. Potvrda odlične igre stiže u 76. minuti kad nakon kvalitetnog ubacivanja Ivana Keća volejom poravnava Filip Matijašević, nastavljajući tako vlastiti golgeterski niz u dresu Hajduka.
Bod iz Sikirevaca odlična je uvertira subotnjeg derbija /26. ožujka u 15,30 sati/ u Pakracu između Hajduka i Lipika 1925 koje obje ekipe dočekuju u pozitivnom ozračju. Lipik je u 15. kolu kao domaćin dobio posljednju Budainku s 4:0 te u derbi ulaze s pete pozicije i 26 bodova što je mjesto iznad i dva boda prednosti nad šestim Hajdukom. Bit će to doslovno derbi za prestiž.
U 1. ŽNL Dobrovac je u sklopu 15. kola s uvjerljivih 6:2 pobijedio Sulkovce, dok je Croatia iz D. Obriježi izgubila na gostovanju u Kuzmici s 2:0.
Nakon 15. kola Dobrovac je 9. s 20 bodova, a Obriježani su na 12. mjestu s 12 bodova. U 16. kolu Dobrovac putuje Slavenu u Gradac, a Croatia dočekuje pretposljednju Slogu.