Slavonski banovac Medium

Porazom kuglača Papuk-Pakraca, odnosno pobjedom Slavonskog banovca ovog vikenda završena su kuglačka prvenstva 2021/22. godine u 1.B, odnosno 2. HKL.

Kuglači Pakrac-Papuka gostovali su u Osijeku gdje su protiv Zrinski Pivovare izgubili sa 7:1. Kako im rezultat ove utakmice nije u konačnom plasmanu ništa značio Pakračani su nastupili s kadetima N. Kalvijem i M. Škondorom  i igračima koji su ove sezone manje nastupali.  Jedine bodove je ostvario Davor Špelić srušivši 564 čunja. Iz 20 utakmica Pakrac-Papuk je  ostvario 7 pobjeda, tri neriješene i 10 poraza te je sa 17 bodova u konkurenciji 11 klubova završio kao 8.

Koliko su Pakračani ove sezone zbog povreda,  bolesti i privatnih obveza igrali u promjenljivim sastavima u kojima se pojavilo čak 14 različitih igrača govori podatak da se u poretku za igrača lige našao tek jedan igrač s dovoljnim brojem gostujućih nastupa – Ilija Turković mlađi  koji je s prosjekom od 543 čunjeva završio kao 18. Ukupno gledajući najbolji prosjek u ovoj sezoni imao je Antonio Juranović koji je u sedam gostujućih i pet domaćih utakmica ostvario prosjek od 569 čunjeva.

Ilija Turković mlađi

U 2. HKL kuglači Slavonskog banovca u posljednjem kolu ugostili su predzadnji Osijek 2 ostvarivši uvjerljivu pobjedu od 6:2. Pojedinačne bodove su donijeli B. Petrovečki (515), Z. Gnezda (598), D. Lepka (581) i A. Marin (520). Dva dodatna su rezultat ukupno srušenih više 74 čunjeva. U 22 ovosezonske utakmice Banovčani su ostvarili 11 pobjeda, dva neriješena rezultata i devet poraza te s 24 boda u konkurenciji 12 ekipa zauzeli dobro peto mjesto. U poretku za igrača lige najuspješniji je bio Zvonko Gnezda koji je s prosjekom od 547 čunjeva 11, a odmah do njega je  Davor Lepka s prosjekom od 545 čunjeva.

Ovime je završena službena ekipna kuglačka sezona. Zvonko Gnezda će 23. i 24. travnja nastupiti u konkurenciji 32 igrača na završnici pojedinačnog prvenstva što je izborio kroz županijsko i regionalno natjecanje. Ostali kuglači do kraja proljeća će igrati na neslužbenim pojedinačnim kuglačkim turnirima od kojih je pakrački kup „Bljesak“ koji se ove godine igra u drugoj polovini travnja, jedan od najvećih.     

zvonko gnezda