Sportski vikend

Iznenađujuće dobar otpor pružili su rukometaši pakračke LiPe u porazu 30:35 protiv drugoplasiranog Nexea 2, u dvoboju odigranom 26. ožujka u pakračkoj dvorani u okviru 15. kola 2. HRL Istok. Posebno dobru partiju pružili su u prvom dijelu utakmice koji su riješili u svoju korist (19:18). Ključan trenutak susreta dogodio u 53. minuti utakmice, pri rezultatu 27:29 za goste, kada LiPa ne uspijeva zabiti pogodak i zadržati priključak unatoč dva igrača više. Gosti iz Našica su to znali iskoristiti te održavaju prednost do konačnih 30:35.

Najefikasniji u domaćim redovima je bio Roko Major s 8 postignutih pogodaka, a pratio ga je Antun Gamberger sa 6 te Matija Šimić s golom manje. Do kraja prvenstva su još tri kola, u kojima će se tražiti bodovi spasa za opstanak u drugoligaškom društvu. U sljedećem kolu LiPa putuje u Županju na megdan izravnome konkurentu za ostanak u ligi.

ODBOJKA (Ž) Pobjedom u Vrbovcu osigurale treće mjesto

Seniorke Volley Lipe su u predzadnjem kolu gostovale u Vrbovcu kod istoimenog domaćina te ostvarile 3:1 pobjedu u direktnom obračunu za 3. mjesto na tablici. Nakon pobjede naše djevojke mogu rasterećeno odigrati posljednje kolo protiv Čazme u Pakracu, 2. travnja s početkom u 12 sati.

Za OK Lipu su igrale: Martina Zec (kapiten), Antonela Kuzhnini, Ines Jendrašić, Hana Vujić, Eva Čihak, Rea Šafar, Sabina Bencištadler i Barbara Drempetić.

viber slika 2022 03 29 06 51 07 753

Mlađe kadetkinje OK Volley Lipe 26.ožujka su u Bjelovaru odigrale završnicu prvenstva Odbojkaškog saveza Bjelovarsko- bilogorske županije. Poražene su od OK Daruvara i ŽOK Bjelovara, a izborile pobjedu nad ŽOK Križevcima. Borbu za 3. mjesto odlučivala je bod razlika te su naše odbojkašice s desetak bodova zaostatka završile na 4. mjestu.

Za OK Volley Lipu igrale su: Dalija Vončina, Eva Hartman, Nika Škondro, Antonela Kuzhnini, Mia Kir, Bojana Kojadinović, Valentina Čakarić i Rea Šafar.

1. ŽNL: Pobjede Dobrovca i Croatije

Nogometaši Croatije iz Donje Obriježe s visokih su 5:0 pobijedili pretposljednju Slogu iz Trenkova i osvojili nove bodove te ih sada imaju 15 što ih svrstava na 11. poziciju prvenstvene ljestvice. U Obriješkoj golijadi zabijali su Tepeš dvaput te Giacometti, Nenadović i Lenće. U sljedećem kolu Croatia putuje u goste četvrtoj Graševini u Vetovo.

Dobrovac je osvojio gostujuće bodove svladavši domaći Slaven u Gradcu. Domaćini su poveli u 22. minuti, a Dobrovčani pogotkom Šahinovića u 40. vraćaju utakmicu u egal. U 43. Dobrovac ostaje s igračem manje na terenu, ali golom Popovića u 66. minuti i važnim intervencijama vratara Galovića ipak dolaze do bodova. Dobrovac je sada na 7. mjestu s 23 osvojena boda. U sljedećem kolu domaćini su drugoplasiranom Kaptolu.