IMG 20220619 195348

Efikasnim nedjeljnim utakmicama, s čak 41 postignutim pogotkom u četiri dvoboja, završen je uvodni vikend "Ljetnog malonogometnog turnira Pakrac 2022", koji je u novom ruhu i na novoj lokaciji ugostio deset ekipa iz naše i okolnih županija, ali i oko 300 posjetitelja koliko ih je bilo na tribinama ova dva dana. Ekipe su podijeljene u dvije grupe po pet, a nakon međusobnih ogleda u polusatnim susretima dvije najbolje će izboriti polufinale.

Na novouređenom igralištu Srednje škole Pakrac prvog su dana (subota) odigrane tri utakmice, a izdvojit ćemo dvije pobjede prošlogodišnjeg pobjednika bjelovarskog Domorada - nad AI Centrom Lipik od 16:4 te nad kombiniranim sastavom Slavonija/Croatia od 9:2.

IMG 20220619 195117

U nedjelju je u večernjem terminu odigrano pet utakmica. Uvodnu su igrali Pilana Šokčić i Slavonija/Croatia, a u interesantnom dvoboju su u konačnici slavili Novljani s 5:3. Dvoboj pakračkih nogometaša između Elite Academya i Druge stative sastavljene od mladih pakračko-lipičkih nogometnih talenata, završio je pobjedom nešto iskusnijih Akademaca od 2:0, ali uz odlično pariranje Druge stative na čijoj je klupi sjedio iskusni malonogometni strateg Darko Kelemen. U neobično efikasnom, ali i dosadnom susretu bez ozbiljne namjere branjenja vlastitog gola, s rukometnim ishodom od 12:8 Pilana Šokčić je bila bolja od AI Centra Lipik, dok se pola sata kasnije lipički Stragatrans bez puno muke obračunao s Dinamom iz Badljevine, bilo je 7:0. Poslastica je ostavljena za posljednji susret večeri, odigran nešto poslije 22 sata, u kojem je Elite Academy stajao nasuprot Stragatransa predvođenog živućom legendom malog nogometa Tihomirom Novakom. Samo zahvaljujući naivnosti mlađih Pakračana Stragatrans je u već u trećoj minuti poveo s 2:0. Nakon toga EA preuzima inicijativu i na čelu s raspoloženim driblerom Grafinom do kraja susreta uspijeva postići dva pogotka za poravnanje i konačnih 2:2.

IMG 20220619 222250

Sve utakmice odlično su odsudili Ivica Vidović i Mario Adžijević.  

Turnir se nastavlja 21. lipnja (utorak) večernjim programom od četiri utakmice s početkom u 19 sati. Potom će se prema najavi organizatora igrati u četvrtak 23. lipnja te ponovo tjedan kasnije - 28. lipnja (utorak) u isto vrijeme, kad ujedno i završava grupna faza natjecanja. Polufinale je predviđeno za 1. srpnja (petak), dok će se posljednji, finalni dan igrati 2. srpnja (subota). 

Ljetni malonogometni turnir Pakrac 2022 igra se u organizaciji SZGP uz suorganizaciju Srednje škole u vidu iznajmljivanja igrališta za ovu prigodu. Pokrovitelj turnira je Grad Pakrac, uz više manjih sponzora koji su pomogli održavanje ove tradicionalne sportske manifestacije s glavnom nagradom od 10 tisuća kuna.

Treba reći da se promjena lokacije turnira, odnosno njegovo premještanje s Partizana na igralište Srednje škole, pokazalo kao pogodak o čemu je svjedočila vrlo pristojna posjeta u protekla dva dana, ali i pozitivni komentari gledatelja te samih sudionika.