214759317 4388998831150929 5649830613216680674 n

Nakon fenomenalne sezone u elitnom hrvatskom rukometnom rangu, u kojoj je u 24 utakmice postigao 134 gola što ga je statistički svrstavalo među najbolje rukometaše u državi, Karlo Kligl je ovog ljeta pronašao novu destinaciju. Iako je imao ponuda iz Francuske i Mađarske, sljedeću sezonu ovaj će 24-godišnji Pakračanin i sad već bivši rukometaš premier ligaša Moslavine iz Kutine provesti na Cipru gdje će igrati za tamošnjeg prvoligaša Anorthosis Famagustu. Riječ je o sastavu koji igra europski Challenge kup, a Karlo na Cipar putuje 28. kolovoza, iako su klupske pripreme započele još 7. kolovoza. Zašto kasni na pripreme, ali i kako je odolio pozivima uglednijih rukometnih destinacija Karlo je kratko pojasnio.
„Još uvijek sam u procesu oporavka od neugodne ozljede i operativnog zahvata. Međutim, treniram samoinicijativno i vjerujem da će ubrzo sve biti u redu. S obzirom na okolnosti smatram da sam u ovom trenutku dobro izabrao novu sredinu i vjerujem da ću se kvalitetom nametnuti ekipi i treneru, jer mi još uvijek glavna motivacija pristojna minutaža i vrijeme provedeno u igri. Ovo je samo prvi korak u mojoj rukometnoj budućnosti koji će, siguran sam u to, voditi prema najboljim svjetskim ligama“, informirao nas je pakrački rukometaš, jedan od rijetkih naših sugrađana koji se u sportu uspio probiti preko granice.
Karlo je s Cipranima ugovor potpisao na jednu sezonu, a bude li ona imalo na tragu one prošle - vrhunski odrađene u Paket 24 Premijer ligi - ne sumnjamo da će Cipar poslužiti kao odskočna daska ovom skromnom momku, koji je nadomak svojim snovima.