banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

P6029860

Susjedski derbi između Lipika 1925 i Hajduka, odigran na lipičkom stadionu pred više od 300 gledatelja, otišao je na stranu Lipičana koji su slavili s više nego zasluženih 2:0. Da to neće biti dan za pamćenje Hajdukovci su nagovijestili lošim otvaranjem utakmice. Mudriji domaćin prepustio im je loptu i svoje prilike tražio kroz kontru i polukontru. Plodovi takve taktike došli su već u 5. minuti kad dobro postavljeni Duvnjak kažnjava neopreznost Hajdukove obrane. Duboko u zoni Hajduka prima loptu na lijevoj strani i rutinski matira vratara Hajduka Jurgana za ranih 1:0. Nekoliko minuta kasnije Hajduk uzvraća preko Matijaševića koji s nekih desetak metara trese vratnicu što je ujedno bilo i sve smisleno s Hajdukove strane u prvom poluvremenu. Iako je Hajduk imao jalovu inicijativu uglavnom ju je trošio na beskorisne pokušaje upošljavanja brižno čuvanog Matijaševića.

P6029895

U 20. minuti Lipik ponovo pogađa. Cvrtila se od centra spustio po lijevoj strani, neometan i s loptom u nogama osvojio gotovo tridesetak metara pored mlakih Pakračana te udarcem iz daljine majstorski pogodio dalji kut Hajdukova gola za 2:0. U nastavku utakmice Hajduk samo prividno bolji i nadalje bez konkretne završnice. Prvi šut u 56. minuti Benkovića bio je i prvi udarac u okvir lipičkog gola nakon spomenute vratnice Matijaševića, no uspješno ga kroti lipički vratar Marinić. Minut kasnije Matijašević se oslobađa na desnoj strani i niskom loptom upošljava Filipa Dietzmana koji očajno reagira i s dva metra promašuje loptu i praznu mrežu za eventualni povratak u utakmicu. Dekoncentracija Dietzmana, ponajboljeg Hajdukovog igrača na otvaranju sezone, zorno oslikava neobjašnjivu inertnost kompletnog sastava Hajduka na subotnjem derbiju od kojeg se s njihove strane svakako očekivalo više.

P6029875

“Lokalni derbi uvijek nosi svoje. Lipički nogometaši se, zbog svog inata, zdravog i fanatičnog pristupa, u takvim situacijama gotovo uvijek bolje snalaze. Opet smo dobili smo rani gol što je već priča za sebe. U daljnjem tijeku utakmice smo bili na oko konkretniji suparnik, ali smo bili daleko od definiranih situacija jer se držimo komfornih zona u svojoj igri. Takav pristup na većini gostovanja ne daje rezultate i to ćemo za ubuduće promijeniti bez obzira na posljedice. Domaćinima čestitam na pobjedi. Suđenje opet na razini.”, komentirao je utakmicu Ognjen Kafka, trener Hajduka.

P6029863

U sljedećem kolu Hajduk kod kuće igra protiv Slobodnice koja u tri kola bilježi sve pobjede.

Hajduk je igrao u sastavu: Jurgan, Keć, Baškiera, Benković M. (od 77. Dietzman S.), Zandona(od 77. Širac), Grafina, Matijašević, Dietzman F., Grubišić, Gligić (od 81. Kiš) i Petrović.

ŽUPANIJSKE LIGE: Croatia slavila u Zagrađu, Dobrovac remizirao

U utakmicama 1. ŽNL Dobrovac je golom Adžijevića kod kuće remizirao 1:1 sa Slavenom iz Gradca, dok je Croatia iz Obriježi golom Kristijana Maroševića slavila s minimalnih 1:0 protiv Graničara u Zagrađu. Dobrovac trenutno zauzima 8. mjesto na prvenstvenoj ljestvici s ukupno četiri boda, Obriježani su prvim jesenskim bodovima zasjeli na 10. poziciju prvoligaške karavane.

U 4. kolu Dobrovac je ponovo domaćin, ovaj put Graševini iz Vetova, a Obriježani nanovo gostuju, samo sada kod Slavena u Gradcu.

U 2. ŽNL Prekopakra i dalje čeka prvi pogodak nakon povratka natjecanju. Oni su i drugu domaćinsku utakmicu izgubili, a nakon što ih je na startu prvenstva porazio Graničar (B) s 3:0, ovaj put bolji su s 5:0 bili Eminovci. U 3. kolu Slavonija putuje u Staru Lipu. Dinamo iz Badljevine poražen je na svom terenu s 2:0 od Lipe.

305663881 113859588119009 7195935494287201842 n

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić