banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

voda hajduk

Na izuzetno teškom, natopljenom terenu igrači Hajduka su s uvjerljivom pobjedom od 4:0 protiv Slobodnice jučer na svom stadionu došli do nova tri boda u četvrtom kolu Međužupanijske lige Sl. Brod-Požega. Tri zgoditka je zabio Filip Matijaševuć, a jedan Franko Zandona.

Dvodnevna jaka kiša natopila je teren Hajduka na način da je veći dio njega bio prekriven vodom tako da na njemu lopta nije odskakala, nije je se moglo voditi niti prizemno dodavati.  U takvim uvjetima, uz znatno veće htijenje, bolje su se snašli igrači Hajduka i bez većih poteškoća uvjerljivo pobijedili momčad iz okoline Sl. Broda koja je u prva tri kola zabilježila isto toliko pobjeda.

Fićo Dica

Nakon nekoliko propuštenih poluprilika Hajduk je poveo u 30. minuti nakon kornera koji je izveo Grafina. Istom se lopta vratila na krilo koji je uspio progurao nazad na prvu stativu gdje se najbolje snašao Franko Zandona i sa sedam, osam metara je uspio precizno plasirati u bliži kut. Hajduk je svoju dominaciju iz prvog poluvremena pojačao odmah u nastavku, a na ruku mu je ušla u tome i činjenica da je u drugom poluvremenu napadao na sjeverni gol, ipak nešto manje poplavljen dio terena. U 50. minuti s lijeve strane je ubacio Benković, a između neodlučnih gostujućih stopera utrčao je Filip Matijašević Fićo i sa pet metara glavom plasirao loptu u nebranjeni dio gola.  Za povećanje vodstva Hajduku je trebalo deset minuta. Dietzman je na sredini terena presjekao gostujući pokušaj organizacije napada te dodavanjem u viskom luku izbacio Matijaševića na 15-tak metara od gola koji je preciznim udarcem neobranjivo pogodio suprotni ugao nemoćnog golmana. S obzirom da je jaka kiša još pojačala natopljenost  terena, pojačanu hladnoću, ali i činjenicu da se je zbog smanjenje vidljivosti se  već upalila i ulična rasvjeta, svima je bilo jasno da je utakmica odlučena i svi su jedva čekali kraj. U takvim uvjetima Matijašević  si je u 88. minuti sam pripremio priliku za četvrti gol. Na sredini terena je oduzeo jednu loptu te zahvaljujući svojoj snazi i spretnosti dovukao ju do ruba šesnaesterca odakle je  još jednom neobranjivo  pogodio suparničku mrežu, za Hajdukov četvrti gol, a svoj hattrick. Mada u tim teškim prilikama za igru za borbenost zaslužuju pohvalu svi igrači, uz Matijaševića potrebno je istaknuti i Dinu Prohasku koji je svojim iskustvom i borbenošću dao veliki doprinos Hajdukovoj dominaciji na sredini terena.    

Dino

Hajduk sada ima uz dva gostujuća poraza i dvije domaće pobijede te je prije nepotpunog četvrtog kola sa šest bodova i gol razlikom 10:10 na tablici osmi. Idući vikend gostuje u Bukovlju protiv trenutno trećeplasiranog Slavonca, ovosezonskog povratnika iz treće lige.

Filip Matiješević pak s ova tri gola i tri postignuta u prva dva kola dijeli vrh tablice strijelaca.

SASTAV HAJDUKA: Jurgen, Keć (od 74. I. Beković), Baškiera, M. Benković (od 68. S. Dietzman), Prohaska, Zandona (od 68. Kiš), Grafina (od 79. Čakarić), Matijašević, F. Dietzman (od 74. Širac), Grubišić, Gligić. Trener Ognjen Kafka   

Hajduk izlazak

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić