Šahisti

Pobjedom u 8. kolu 3. C lige Istok, ostvarenom u Bukovlju nad domaćim Slavoncem, šahisti ŠK Pakrac-Lipik došli su na prag ulaska u 2. šahovsku ligu. Za taj sportski pothvat potreban im je barem remi u posljednjem kolu protiv vrlo jake i trenutno drugoplasirane Virovitice, koja je na tablici druga s bodom zaostatka za našim šahistima.

Ovaj meč je na rasporedu 30. listopada u prijepodnevnim satima, a igra se u prostorijama bivše Stare škole u Radićevoj ulici.

U 3. C ligi natječe se 10 klubova jednokružnim sistemom, a Pakračani su ove godine iznenađujuće dobrim partijama zasjeli na vrh. Ako ostanu neporaženi protiv Virovitice ulaskom u 2. ligu ostvarit će najveći uspjeh u povijesti kluba.

„Ako osvojimo naslov prvaka direktno ulazimo u 2. ligu, što ujedno znači i financijski zahtjevnije natjecanje jer se radi o široj regiji. Treća liga je upravo zbog troškova podijeljena na tri regije, a ovo bi bilo šire jedinstveno okruženje. Ako u nedjelju pobijedimo i ostvarimo ulazak u viši rang smatram da se takva prilika mora iskoristiti jer imamo zaista dobru natjecateljsku ekipu“, kazao je tajnik kluba Tomislav Frajfogel.

Odličnu sezonu ŠK Pakrac -Lipik je igrao u sastavu: Alojz Macarol, Andrija Runje, Nenad Kuzmanović, Stevo Rađenović, Zlatko Ivanić, Marinko Samardžić, Piljo Tutić, Tomislav Frajfogel, Matija Kunce te Milan Tomašević (pok.).

Tablica šah