Ekipa

Pobjedom nad Viroviticom 3,5:2,5 u derbi susretu posljednjeg 9. kola 3. C-HŠL šahisti Pakrac-Lipika osvojili su naslov prvaka i osigurali plasman u 2. HŠL, što predstavlja najveći sportski pothvat u novijoj povijesti lokalnog šaha. Iako im je za naslov bio dovoljan i remi naši su šahisti posao dovršili sa stilom i pobijedili izuzetno kvalitetnog protivnika, otklonivši tako svaku sumnju oko najbolje ekipe ovogodišnjeg ligaškog natjecanja.
„U posljednjem 9. kolu imali smo najjačeg protivnika, ŠK Virovitica, ali nakon naporne i teške utakmice ipak bolji je pobijedio.“, zadovoljan su nakon susreta bili Tomislav Frajfogel i Boris Risek, tajnik i blagajnik Šahovskog kluba Pakac – Lipik.

IMG 20221030 092958

Pojedinačno, pobijede su upisali Nenad Kuzmanović, Stevo Rađenović i Piljo Tutić na drugoj, trećoj i petoj ploči, remizirao je Tomislav Frajfogel na šestoj, dok su Zlatko Ivanić i Alojz Macarol izgubili svoje partije na četvrtoj odnosno prvoj ploči.
Naši su šahisti naslov prvaka osvojili s ukupno 15 bodova iz 9 odigranih kola jednokružnim sistemom, ostavivši iza sebe šahiste Virovitice, Nove Gradiše i Kutjeva koji su im bili i najbliži pratitelji. Premda su svi igrači dali svoj obol ovom velikom uspjehu za pakračko-lipički šah, od pojedinaca ipak vrijedi istaknuti Pilju Tutića koji je u sedam partija odigranih ove sezone upisao isto toliko pobjeda.

Piljo

Šah tablica

Prije susreta