Banovac 2022 Medium

Jako uspješan vikend imali su pakrački i lipički kuglači jer su sva četiri kluba ostvarili pobjede.

Pakrac-Papuk je u 8. kolu 1B. HKL na svojoj kuglani pobijedio zagrebački Obrtnik Torbar s 5:3 srušivši ukupno kao tim vrlo dobrih 3429 čunjeva ili 571 u prosjeku. Ponovo je briljirao Jasmin Ramić. Nakon što ga zbog ozljede nije bilo dva kola u subotu je srušio 641 čunj, a pojedinačne pobjede su još donijeli I. Turković ml. (573) i A. Juranović (542) što je uz 184 ukupno srušenih čunjeva više bilo dovoljno za pobjedu. Pakrac sada ima četiri poraza i isto toliko pobjeda te je s osam bodova točno u sredini tablice. Iduće kolo idu u goste Lepoglavi koja je bodovno izjednačena s njima. Jasmin Ramić je nakon ovog izvrsnog rezultata preuzeo vodstvo u poretku za igrača lige s prosjekom od 619 srušenih čunjeva, jedan više od Požežanina Darka Zovka. Od naših igrača na 16. mjestu s prosjekom od 573 čunja nalazi se Antonio Juranović. Tri mjesta niže je Davor Štor s prosjekom od 570 čunjeva.

Jasmin Ramić 2

U 2. HKL Slavonki banovac je u subotu uvjerljivo pobijedio kod kuće Vodovod GV iz Vukovara sa 6:2. U toj utakmici odličan je bio Darko Jozipović koji je srušio 617 čunjeva, a pojedinačne bodove su još donijeli D. Lepka (595), B. Petrovečki (590), I. Hofman (535).  Banovac također ima polovičan učinak, četiri pobjede i isto toliko poraza i u samoj je sredini tablice. Idući vikend gostuje kod posljednje plasiranog Belišća. U poretku za igrača lige Zvonko Gnezda je s prosjekom od 563 čunja na osmom mjestu.

Lipiku prvi bodovi

Kuglači Lipika 1974 ovog vikenda su u 6. kolu 34. HKL došli do prve pobjede i pomakli se sa zadnjeg mjesta. Pobjedu su ostvarili kao domaćini protiv Croatie Mihaljevci od 6:2.  Za ovaj rang solidnim rezultatima pojedinačne pobjede su ostvarili D. Šubert (527), T. Luksetić (555), A. Jirasek (552) i D. Schrotter (533). Interesantno je da je rezultatski najuspješniji bio I. Zandona, ali mu niti 560 srušenih čunjeva nije bilo dovoljno za pojedinačnu pobjedu. S prvim bodovima Lipik je u konkurenciji 10 klubova na tablici 8. U idućem kolu igraju u gostima protiv trećeplasiranog PPK Kutjeva.  

U 4. HKL prekopakranska Sloga je u gostima pobijedila Slavoniju Nova Gradiška sa 6:2. Pojedinačne pobjede su ostvarili I. Katalinić (553), V. Juranović (504),  I. Turković st. (534) i D. Blažević (507). S novim bodovima i četiri pobjede iz pet utakmica Sloga se učvrstila na drugom mjestu. Iduće kolo donosi međusobnu utakmicu Sloge i druge ekipe Pakrac-Papuka koja je ovaj vikend bila slobodna.

Kvisko staza Medium