banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

DSC 0178

Brojne propuštane prilike domaćina u posljednjih jesenskih 90 minuta glavna su karakteristika subotnjeg dvoboja 13. kola između Hajduka i vodećeg Zadrugara, odigranog po maglovitom vremenu i kišom natopljenom terenu pred stotinjak gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu, koji je s minimalnih 0:1 otišao na stranu gostiju iz Oprisavaca.
Kao u većinu utakmica ove polusezone Hajduk je i u ovaj susret ušao nekompletan. Doduše s povratnicima Matijaševićem i Grubišićem te oporavljenim Zandonom u postavi, ali bez vrijednog srednjaka Prohaske te ozlijeđenog Grafine koji je utakmicu započeo s klupe.

DSC 0200

Pakračani su susret otvorili prilično dekoncentrirano, a neodlučnost u inače vrlo korektnoj obrani platili su već u 7. minuti kad gosti, praktično iz ničega, dolaze u prednost od 1:0. Nakon pogotka Hajduk kreće odlučnije i već do 25. minute stvara četiri vrlo izgledne gol prilike u suradnji Matijaševića, Benkovića i Dietzmana, ali uz nepreciznu završnicu. Do poluvremena gosti predvođeni Galovcem i brzonogim Blaževićem imaju priliku otići na 2:0, no to sjajnom intervencijom sprječava sigurni vratar Hajduka Jurgan.

DSC 0198

U nastavku slična priča - konstantan pritisak Hajduka, igranje pred golom gostiju i stvaranje izglednih prilika, no udarci Pakračana ove subote kao po pravilu odlaze ili pored gola ili završavaju u rukama također sigurnog gostujućeg vratara Terzića. Gosti iz Oprisavaca uglavnom u podređenom položaju, igraju koliko im odlučni domaćin dopusti, a tek povremene njihove bljeskove i brze kontranapade bez većih je problema čisti Hajdukova obrana na čelu s kapetanom Baškierom, Gligićem i vrlo dobrim 17-godišnjim Šircem. Taj dio utakmice pamtit ćemo i po ponovo vrlo iritantnom suđenju glavnog suca utakmice Grgurevića iz Sibinja, koji nije niti približno dovoljno sankcionirao gostujuće zadržavanje igre kroz traženje liječničke pomoći pri svakom imalo čvršćem duelu. Sve to, naravno, nikako ne umanjuje gostujuću pobjedu, a razloge poraza Hajdukovci će zasigurno potražiti u vlastitim redovima, ponajprije u lošem napadačkom danu kada lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Događa se.
Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a ovim porazom Hajduk je trenutno na 7. mjestu prvenstvene ljestvice s 19 osvojenih bodova. Nakon nedjeljnih preostalih susreta 13. kola vidjet ćemo na kojem će mjestu i prezimiti.
„Šteta za današnju utakmicu, nema se dečkima što reći. Opet primamo rani gol, što je već priča za sebe. Dok počnemo funkcionirati već smo u deficitu, stvar je individualnog pristupa pojedinaca. Sve u svemu odigrali smo dobru utakmicu. Lopta jednostavno nije htjela u gol, ali tako valjda treba biti“, komentar je utakmice trenera Hajduka Ognjena Kafke.
Hajduk je igrao u sastavu: Jurgan, Keć (od 80. S. Dietzman), Baškiera, Benković (od 68. Čakarić), Zandona (od 64. Grafina), Petrović, Matijašević, Dietzman, Grubišić (od 77. Kiš), Gligić i Širac. Trener: Kafka.

DSC 0203

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić