IMG 9924

Domaćom pobjedom 31:24 protiv Nove Gradiške u posljednjoj utakmici jesenskog dijela 2. HRL Istok rukometaši LiPe su zaključili polusezonu na pretposljednjem 9. mjestu s 4 osvojena boda, ostavivši iza sebe samo Slaviju iz Starog Petrovog sela.
Pred ponovo punim tribinama LiPa je prvo poluvrijeme konstantno zaostajala gol ili dva, da bi poluvrijeme završilo u egalu (15:15). U nastavku domaćin preuzima vodstvo, a utakmicu prelama u razdoblju od 46. do 50. minute kad serijom od 4:0 odlaze na pet razlike što se pokazalo dovoljnim za prvu prvenstvenu pobjedu.
Najbolji u redovima domaćih bio je Ivan Macura s 10 golova, te Gamberger s četiri postignuta pogotka. Komentar utakmice ponudio je i trener LiPe Dean Nagy.
„Nije lako definirati taj klik koji se dogodio između rukometa i Pakraca. Mada ne igramo lijepo, nemamo ekstra igrača i utakmice nisu spektakularne - dvorana puna! To je ono što mene oduševljava. U ovoj utakmici vratilo nam se sve što smo prosuli protiv Osijeka 2 u prethodnoj domaćoj utakmici, ulazak u zadnjih 8-9 minuta sa šest razlike, no za razliku od Osijeka kada smo sami prosuli bodove, protiv N. Gradiške smo te posljednje minute odradili odlično. Utakmicu smo započeli s četiri momka koji nemaju ni blizu 20 godina, što nam je omogućilo da iskusniji igrači ostanu svježiji za finiš. Tekma je bila prava natjecateljska, nervozna i žestoka ali uz pregršt dobrih poteza... Strašnu utakmicu ponovno su odradili naš golman Jančik te Gamberger, iako apsolutno svi igrači zaslužuju pohvale", komentirao je Nagy,

DSC 0115

Ako se izuzme rezultatski učinak Nagy je polusezonom više nego zadovoljan.
„Polusezona za mene najteža ikad, imam samo pohvale za odnos prema radu. Nije bilo treninga ispod 14 igrača, a radilo se i po pet termina tjedno. Na žalost, odradili smo dobar dio ove polusezone konstantno bez 5-6 igrača od čega je trojac - Smiljčić, Vonić, Krucki - donosio po petnaestak golova po utakmici. Naglasit ću i mlade Hartmana, Tepurića i Paraga koji rapidno rastu i već sad su bili starteri, a uskoro će to biti Frajfogel i Frkat, a čekamo i mladiće generacije 06/07, tako da mislim da će u budućnosti biti jako zanimljivo...“, zaključio je Nagy.