županija Dan državnosti 2024

PAKRAC PAPUK 2022

Tek jedan bod u pet utakmica osvojili su ovog vikenda naši kuglački klubovi u zadnjem kolu kuglačkih prvenstava ove jeseni. Neodlučno su odigrali tek kuglači Pakrac-Papuka II 4:4 protiv požeške Elektre, dok su svi ostali poraženi s uvjerljivih 6:2.

Ž Major Medium

U 1.B HKL Pakrac-Papuk je poražen u Sl. Brodu od Bukovja sa 6:2 pri čemu su odigrali i poprilično loše ostvarivši prosjek od 535 srušenih čunjeva. U zoni očekivanih i uobičajenih rezultata bili su tek Željko Major (583) i Ilija Turković mlađi (570) koji su i jedini osvojili pojedinačne bodove. Ostali su bili daleko ispod toga pa je uvjerljiv poraz od predzadnje momčadi lige logičan. Pakračani su tako jesensku sezonu zaključili kako su je i odigrali, neuvjerljivo po principu toplo-hladno ostvarivši u 11 utakmica šest pobjeda i pet poraza što im je bilo dovoljno za solidno peto mjesto, ali i dojam da su mogli više. 

Lošiji nastupi u zadnjim kolima odrazili su se i na pojedinačni plasman u poretku za igrača lige. Dugo drugoplasirani Jasmin Ramić  je na pola sezone s prosjekom od 594 čunja četvrti, a Antonio Juranović je s prosjekom od 573 čunja 15.

U 2. HKL kuglači Slavonskog banovca su također ovog vikenda poraženi u Brodu od Zanatlije sa 6:2. Odličnim kuglanjem pojedinačne pobjede su ostvarili  D. Jozipović (586) i Z. Gnezda (570). Sa 8 bodova iz 11 utakmica Banovac na polusezonu odlazi kao osmoplasirani i bliži je dnu nego vrhu tablice. U poretku za igrača lige Z. Gnezda je s prosjekom od 561 srušenog čunja 9., D. Lepka s prosjekom od 551 čunja 16.

albert jirasek

U 3. HKL u Sl. Brodu je izgubio i Lipik 1974. Dva pojedinačna boda su ostvarili A. Jirasek (534) i D. Škariot (524). Nakon devet kola Lipičani polusezonu završavaju s četiri boda kao predzadnji i upravo toliko bježe posljednjem Hrastu i zoni ispadanja.

U poretku za igrača lige od Lipičana je najuspješniji Albert Jirasek i s prosjekom od 529 čunjeva se nalazi na 23. mjestu.  

Kvisko staza Medium

U 4. HKL na svojoj kuglani prekopakranska Sloga je u utakmici koja će možda odlučivati o prvom mjestu poražena od vodećeg Znatalije II sa 6:2. Za Slogu su pojedinačne pobjede ostvarili D. Blažević (545) i I. Katalinić (555). U istoj ligi ekipa Pakrac-Papuka II je odigrala neriješeno protiv Elektre 4:4, a bod je osvojen stoga jer su ukupno srušili 66 čunjeva više. Za to su najzaslužniji Barbara Ramić (532) i N. Kalvi (570) koji osim što su pobijedili svoje izravne suparnike su nad njima ostvarili i veliku razliku u srušenim čunjevima. Sloga polusezonu završava kao druga s 10 bodova, a Pakrac-Papuk II je predzadnji s tri boda.

Niko Kalvi Medium

U poretku za igrača lige odličan je četvrti mladi Niko Kalvi s prosjekom od 555 čunjeva, a odmah do njega je Slogin Dragan Blažević s prosjekom od 545 čunjeva.

U svim ligama prvenstvo se nastavlja 14. siječnja.

županija Dan državnosti 2024