banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Gazić zastava pkc

Među 44 tisuće gledatelja na Education City Stadium u Dohi na utakmici četvrtfinala svjetskog prvenstva u nogometu, odigranoj u petak, Pakrac je bio zastupljen s gradskom hrvatskom zastavom i trenerkom lokalnog NK Hajduka. Nju je donio Vladimir Gazić, predsjednik NK Hajduk, koji je za Hrvatsku ovoj povijesnoj utakmici prisustvovao kao dio izaslanstva Županijskog nogometnog saveza u kojem su pored njega  bili još dva predstavnika požeško-slavonske županije. U srijedu 30. studenog telefonskim pozivom je ponuđena opcija da bude gost HNS-a na spomenutoj utakmici. Uslijedilo je rješavanje neophodne administracije oko registracije putne karte, vize i ulaznica što se srećom sve danas može riješiti online i polijetanje sa zagrebačkog aerodroma Dr. Franjo Tuđman je uslijedilo u petak u pet sati ujutro uz obvezan dolazak dva sata ranije, priča Gazić.

Gazić Hajduk

Let „nogometnim“ čarterom koji je trajao pet sati, putovalo je oko 180 navijača, a u avionu su pored raznih nogometnih djelatnika i redovnih putnika koji su putovali u vlastitom aranžmanu bili prisutni i bivši hrvatski reprezentativci Joe Šimunić, Niko Kranjčar i Petar Krpan. Osim leta i ulaznica približno u sredini tribine iza klupe hrvatske reprezentacije, HNS je osigurao transfer od aerodroma do stadiona i nazad. No unatoč tome, osim za utakmicu vremena za neki veći obilazak Dohe nije bilo puno jer se već u pet sati drugo jutro (subota) letjelo za Zagreb, kaže Gazić.

No unatoč tome i ogromnom umoru jer se u dvije noći spavalo samo u avionu događaj je fenomenalan. Ne samo zbog povijesne pobjede hrvatske reprezentacije u dramatičnoj utakmici, nego općenito zbog dojma i navijačke atmosfere koja je vladala na ulicama Dohe prije, a naročito poslije utakmice, kaže Gazić.

Gazić stadion

Koliko znamo uvijek je unazad tri desetljeća, osim u dalekom Brazilu,  poneko od Pakračana bio prisutan na velikim natjecanjima na kojima je nastupala hrvatska nogometna reprezentacija.  Za ovaj, ipak udaljeni i skupi u Katru, koliko znamo Gazić je za sada jedini, kao i što nemamo saznanja da će netko od Pakračana biti na stadionu na današnjoj polufinalnoj utakmici protiv Argentine. No možda nas ipak netko iznenadi.    

    

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić