nagrađeni sportaši 2021

Po 30. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih osam godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, a List prigodno sportsko priznanje. Osim najboljeg sportaša, proglasit ćemo kao i uvijek od 2017. godine i najboljeg mladog sportaša (ove godine rođenog poslije 1. siječnja 2005. godine) te sportskog djelatnika volontera.

Siniša Karačić

Način kandidiranja kao i samo glasovanje između kandidata ostaje isto kao što je ustanovljeno 2018. godine: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 11. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili Sportsku zajednicu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2022. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i mailom poslati u sve klubove članice Sportske zajednice da ga popune i vrate do 1. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod.

Macura

Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Jasmina Ramića, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasove, a proglašenje i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

U 29. izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca najboljim sportašem Grada Pakraca u 2021. godini, kao i najbolji mladi sportaš grada te godine  proglašen je kuglač Matko Škondro, a titulu najboljeg sportskog djelatnika te godine ponio je teniski djelatnik Dino Galijaš.

Lanjski  laureati izabrani su među ukupno 16 predloženih kandidata u tri navedene kategorije, a prema glasovima 18 klubova članova Sportske zajednice.

Nagrađeni pojedinci od 2017. godine od kada se izbor obavlja na ovaj način:

NAJBOLJI SPORTAŠ

2017. Zvjezdana Drašner,  SK „Kuna“ – streličarstvo

2018. Ivan Macura, RK „Lipa“ – rukomet

2019. Josip Tessari, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross

2020. Alen Grafina, NK „Hajduk“ Pakrac - nogomet

2021. Matko Škondro, KK Pakrac-Papuk - kuglanje

NAJBOLJI MLADI SPORTAŠ

2017. Patrik Amić, SK „Kuna“  - streličarstvo

2018. Nikša Grubišić, NK „Hajduk“ – nogomet

2019. Stefan Lenče, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross

2020. Jan Štampf, KK „Slavonski banovac“ - kuglanje

2021. Matko Škondro,  KK Pakrac-Papuk - kuglanje

NAJBOLJI SPORTSKI DJELATNIK

2017. Sadmir Delihodžić, - kuglanje, nogomet

2018. Siniša Karačić,– rukomet, kuglanje, ribolov

2019. Vladimir Tessari, - motocross, biciklizam

2020. Mario Lopar, - rukomet

2021. Dino Galijaš, - tenis

nagrađeni 2020nagrađeni 2020

mororisti vani