DSC 1859

Trener Hajduka Ognjen Kafka odradio je 23. siječnja prozivku i prvi trening nogometaša Hajduka u okviru zimskih priprema za nastavak sezone u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod-Požega. Na prvo okupljanje u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu odazvalo se 12 od ukupno 21 igrača koji će ovog proljeća konkurirati za sastav. Osim uvodnih riječi trenera Kafke, koji je igračima kratko predstavio plan i program priprema, prisutne je ispred klupskih struktura pozdravio dopredsjednik Slavko Vuić.

„Krećemo malo ranije zbog duge zimske pauze. Početak proljetnog dijela prvenstva najavljen je za 11. ožujka, kad nam u sklopu 14. kola u goste dolazi četvrtoplasirani Tomislav iz D. Andrijevaca, pa nam za kvalitetnu pripremu ostaje sedam radnih tjedana. Radit ćemo vani, većinom na stadionu, uz eventualni vikend na Omanovcu te uz barem pet aktivnosti tjedno. Imamo u planu odigravanje pet pripremnih utakmica, međuostalim protiv Zrinskog iz Farkaševeca, Daruvara, Slavonije iz Požege, Okučana te Garića. Prva službena utakmica je Kup susret najavljen za 4. ožujka što će ujedno poslužiti kao generalka pred prvenstvo. Planiram formu ekipe tempirati za prvih četiri, pet kola da pokušamo u startu stvoriti zalihu bodova koja će garantirati miran ostatak prvenstva, s konačnim ciljom pozicioniranja na jednu od pozicija pri vrhu tablice. Mislim da dijelim mišljenje uprave i da je to nekakav realan cilj postavljen pred ekipu“, izjavio je trener Kafka.

DSC 1857

Dvadeset igrača u igračkom kadru trebalo bi biti dovoljno za sezonu bez većih turbulencija, međutim gledajući kvalitetu pakračkog tima svakako će se u budućnosti osjetiti izostanak kapetana Adriana Baškiere koji je s posljednjom jesenskom utakmicom zaključio nogometnu karijeru, barem što se tiče velikog nogometa.

Od prinova na prozivci se pojavio 19-godišnji Filip Piperković. Igrao je u mlađim kategorijama Cibalije i Osijeka te seniorski nogomet u Vođincima (1. ŽNL). Pokriva poziciju lijevog bočnog, a prema vlastitim riječima dobro se snalazi i na središnjim obrambenim pozicijama.

Piperkovic

Podsjetimo, Hajduk je polusezonu MŽNL Brod – Požega završio na 8. mjestu prvenstvene ljestvice sa 19 osvojenih bodova. U posljednjem jesenskom kolu izgubio je kao domaćin 0:1 od vodećeg Zadrugara iz Oprisavaca.

DSC 1855