Rukomet skok

Rukometaši LiPe sinoć su na startu drugog dijela sezone u pakračkoj sportskoj dvorani  pred 150 gledatelja poraženi od Valpova u 10. kolu 2. Hrvatske rukometne lige Istok s 32:26  (14:10). Više od časnog poraza protiv drugoplasirane momčadi lige igrači LiPe nisu mogli pružiti. Dostojan otpor pružen je tek u prvih deset minuta utakmice, u dijelu koji su Pakračani jedno vrijeme čak i poveli s 3:1, ali je kvalitetnija momčad Valpova brzo sustigla i pomalo stvarala rezultatsku razliku da bi na poluvrijeme otišli s četiri gola prednosti što su održavali većim dijelom drugog poluvremena da bi pred kraj prednost čak i udvostručili. No Pakračani su u samoj završnici uspjeli skinuti dva gola razlika da bi na kraju ostali u minusu ovih šest. Po pitanju efikasnosti kod LiPe uobičajeno se istaknuo Ivan Macura s devet postignutih golova čime je došao u ovoj sezoni na 52 i deseti je strijelac lige.

Borba za loptu

U LiPi, s obzirom na bodovnu razliku između ove dvije ekipe,  od ove utakmice i nisu imali prevelikih rezultatskih očekivanja. Njima je bitno naredno kolo kada dočekuju Slaviju iz Starog Petrovog sela koja ima tri boda i jedina je na tablici iza njih koji su deveti s bodom više te bi pobjedom bili korak bliže opstanku, ali možda i prestigli trenutno osmi Brod koji ima pet bodova.

SASTAV LIPE: K. Frajfogel 1 gol, A. Krucki 4, K. D.  Lovrić, A. Gamberger 1, M. Šimić 1, R. Plažanin, I. Macura 9, D. Papušek 1, L. Nagy, K. Paragi 2, R. Mrkalj 3, P. R.  Sommer, M. Hartman 1,  M. Tepurić 1, D. Jančik, D. Vonić 2.    

u napadu